aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Εβραϊκό «βέλος» στη φαρέτρα της. Γρήγορος, διεμβολιστής και σκόρερ

Ομόνοια: Εβραϊκό «βέλος» στη φαρέτρα της. Γρήγορος, διεμβολιστής και σκόρερ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ταχύτητα και ποιότητα στα «φτερά» της θέλει να βάλει η Ομόνοια, στοιχεία που τα βρήκε στο πρόσωπο του Χεν Εζρά. Οι πράσινοι ήλθαν σε καταρχήν συμφωνία με τον 30χρονο (19/1/1989) Ισραηλινό διεθνή, που αν και διατηρούσε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 με τη Χάποελ Μπερ Σέβα, έμεινε ελεύθερος.

Έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Ισραήλ και άνοιξε ο δρόμος ένταξής του στο «τριφύλλι». Μένει η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών, αφού ήδη βρίσκεται στην Πολωνία, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του τριφυλλιού. Ο ύψους 1.75μ. μεσοεπιθετικός είναι εννιά φορές διεθνής με το Ισραήλ, πολύπειρος και διαθέτει τα στοιχεία που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τους πράσινους. Είναι γρήγορος, διεμβολιστής, με πολύ καλή τελική πάσα, ενώ βλέπει δίχτυα.

Διαβάστε επίσης: Παπασταύρου: «Πάρτε τους καλύτερους, αυξάνω το μπάτζετ»!

Στην περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 14 αγώνες πρωταθλήματος. Απείχε για μεγάλο διάστημα αφού υπέστη κάταγμα στο χέρι που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης. Τελευταίο του ματς ήταν στις 24 Φεβρουαρίου 2019. Ο Εζρά βρέθηκε ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ πέρσι το καλοκαίρι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Στον πρώτο αγώνα στο Ισραήλ (2-2) πέρασε ως αλλαγή στο 65’, ενώ στον επαναληπτικό στο ΓΣΠ (3-1) ήταν στο αρχικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 76’.

Διαβάστε επίσης: Στην Πολωνία Ορτέγα και Έζρα, τους υποδέχθηκαν οι Λάρκου-Μπεργκ (pics)

Ο Ισραηλινός άσος άρχισε την καριέρα του από την Μακάμπι Νετάνια το 2009, στην οποία για μια τριετία μέτρησε 75 συμμετοχές και πέτυχε 16 γκολ. Ακολούθως πήρε μετεγγραφή στη Μακάμπι Χάιφα, με το κόστος της να φθάνει τις €850.000. Σε τέσσερις γεμάτες σεζόν αγωνίστηκε σε 122 αγώνες στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και «μάτωσε» 26 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Στη συνέχεια (2016-17) πήγε στη Χάποελ Τελ Αβίβ (13 αγώνες, 2 γκολ) για ένα 6μηνο και απ’ εκεί μεταπήδησε στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με την οποία σε ενάμισι χρόνο μέτρησε 46 συμμετοχές και 10 γκολ. Στην περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Χάποελ Μπερ Σέβα, με την οποία αγωνίστηκε σε 14 αγώνες.

Πάρτε μία γεύση από το νέο απόκτημα της Ομόνοιας στα πιο κάτω βίντεο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ