aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Εδραίωση στα ψηλά με… ματιά στην κορυφή!

Ομόνοια: Εδραίωση στα ψηλά με… ματιά στην κορυφή!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Για την Ομόνοια αυτό που μετρά και έχει σημασία, είναι να κερδίζει τα παιχνίδια της, να παίρνει βαθμούς και να βαδίζει σε τροχιά υλοποίησης του στόχου της. Αυτό θα θελήσει να κάνει και απέναντι στην ΑΕΛ, στο τέταρτο φετινό ντέρμπι, που θα γίνει το Σάββατο στο ΓΣΠ. Με τη δύναμη της έδρας, στην οποία σε τρία ματς διατηρεί το αήττητο, της θετικής παράδοσης απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού ιδιαίτερα σε ματς για την Α’ φάση, της δυναμικής που δημιουργήθηκε μετά το «διπλό» στο Δασάκι, η ομάδα του Μπεργκ θα ψάξει την πέμπτη νίκη της στο πρωτάθλημα σε εννιά αγώνες.

Η νίκη, θα σημαίνει εδραίωση της Ομόνοιας στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Τουλάχιστον θα παραμείνει δεύτερη. Την ίδια ώρα, θα αυξήσει την διαφορά της από την προσεχή αντίπαλό της, από ένα σε τέσσερις βαθμούς. Και όχι μόνο αυτό. Αυτή την αγωνιστική, θα γίνουν και δύο άλλα ντέρμπι, τα οποία η Ομόνοια θα θελήσει να αξιοποιήσει εφόσον κερδίσει η ίδια, με τις όποιες απώλειες προκύψουν. Συγκεκριμένα, στο Τσίρειο θα αναμετρηθούν Απόλλων και ΑΠΟΕΛ και στο «Αμμόχωστος» η πρωτοπόρος Ανόρθωση θα φιλοξενηθεί από τη Νέα Σαλαμίνα. Παιχνίδι που θα αρχίσει με το που θα τελειώσει το ντέρμπι στο ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Λύθηκε το πρόβλημα με τον Ουζόχο, αποχαιρετά την Κύπρο

Η Ομόνοια, λοιπόν, εφόσον κάνει το καθήκον της και επικρατήσει της ΑΕΛ, είναι πιθανό να βρεθεί και στην κορυφή από το βράδυ του Σαββάτου στο ενδεχόμενο απώλειας βαθμών για την Ανόρθωση. Επίσης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ξεφύγουν των ομάδων που βρίσκονται πιο κάτω και έχουν τους ίδιους ψηλούς στόχους. Σημαντικό το κίνητρο για τους πράσινους, που καλούνται να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, όπως έκαναν στο Δασάκι, πως θέλουν τη νίκη περισσότερο από τους αντιπάλους τους.

Διαβάστε επίσης: Οι απαιτήσεις των Λάρκου, Μπεργκ και η απαραίτητη άνοδος του Μποτεάκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ