aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δεν έθεσε θέμα διακοπής, όμως υποστήριξε επικύρωση βαθμολογίας

Ομόνοια: Δεν έθεσε θέμα διακοπής, όμως υποστήριξε επικύρωση βαθμολογίας

Για πρώτη φορά η ΚΟΠ και οι ομάδες Α’ Κατηγορίας συζήτησαν το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος. Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης τα σωματεία εξουσιοδότησαν την ΚΟΠ να συζητήσει με τον ΠΑ.Σ.Π. για το θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών, ενώ η Ομοσπονδία επανέλαβε τη θέση της UEFA για εξάντληση των περιθωρίων ώστε να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα στο γήπεδο.

Στο… τραπέζι τέθηκε προς συζήτηση το σενάριο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος. Το συγκεκριμένο θέμα δεν θίχτηκε από την Ομόνοια, όμως οι πράσινοι είναι ξεκάθαροι αν και δημόσια δεν έχουν τοποθετηθεί. Ο Σταύρος Παπασταύρου στην πρώτη τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία της ΚΟΠ, εκπρόσωπους του ΠΑ.Σ.Π. και του συνδέσμου προπονητών είχε πει πως «για να βρούμε μια λύση, πρέπει να φύγουμε όλοι δυσαρεστημένοι».

Από εκεί και πέρα στο «τριφύλλι» είναι λογικό σε περίπτωση οριστικής αναβολής του πρωταθλήματος να ζητούν να πάρουν ότι τους αξίζει με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία. Η Ομόνοια είναι στην πρώτη θέση και εφόσον δεν είναι εφικτό να διεκδικήσει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου τους στόχους τότε θα θέλει να επικυρωθεί η βαθμολογία ως έχει και οι πράσινοι να συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η θέση εκφράστηκε από τον πρόεδρο της Ομόνοιας στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης. Πάντως, δεν συζητήθηκε καθόλου το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα του πρωταθλητή σε περίπτωση διακοπής.

Διαβάστε επίσης: Αυτούσια η επιστολή της UEFA: «Διακοπή θέτει σε κίνδυνο ευρωπαϊκή συμμετοχή»

Η UEFA σε επιστολή που στάλθηκε το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή μετά την τηλεδιάσκεψη στην Κύπρο, χαρακτηρίζει «ως πρόωρη και αδικαιολόγητη, σε αύτη τη φάση, κάθε διακοπή πρωταθλήματος». Μάλιστα τονίζει πως «η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης και ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς», καταλήγει η επιστολή και κατά συνέπεια η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία βάζει «φρένο» (τουλάχιστον προς το παρόν) στις Ομοσπονδίες που είχαν σκέψεις οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων.

Διαβάστε επίσης: Στο συρτάρι η συζήτηση ΚΟΠ – ομάδων για διακοπή, νεότερα μετά το Πάσχα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ