aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Μποναμάς εκατομμυρίων, πόσα «κλείδωσε» και πόσα διεκδικεί

Ομόνοια: Μποναμάς εκατομμυρίων, πόσα «κλείδωσε» και πόσα διεκδικεί

«Βουτιά» στα εκατομμύρια της ΟΥΕΦΑ έκανε η Ομόνοια με την πρόκρισή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πράσινοι πέρασαν από χίλια μύρια κύματα αλλά κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Φλόρα Ταλίν (5-4 κέρδισαν στα πέναλτι, 2-1 ηττήθηκαν στο ενηνηντάλεπτο) και «κλείδωσαν» τουλάχιστον συμμετοχή στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Μία πρόκριση ήταν αρκετή ώστε οι πρωταθλητές Κύπρου να πανηγυρίσουν για δεύτερη σερί σεζόν συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ποια θα είναι αυτή θα το ξέρουμε μετά τις διπλές αναμετρήσεις με την Άντβερπ στις 19 Αυγούστου στο ΓΣΠ και στις 26 του ίδιου μήνα στο Βέλγιο.

Τα εγγυημένα έσοδα στο Κόνφερενς Λιγκ
Η δεύτερη σερί παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο, πέραν του πρεστίζ, αποτελεί και γερή οικονομική «ντόπα» σε δύσκολες εποχές. Το «τριφύλλι» εξασφάλισε €2.940.000, ποσό που πληρώνει ως μπόνους συμμετοχής στο Κόνφερενς Λιγκ η ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια διανομής των χρημάτων οι σύλλογοι εισπράττουν 100.000 ευρώ για κάθε γύρο που συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Επομένως, η Ομόνοια έχει εγγυημένα άλλα €300.000 για τη συμμετοχή σε 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η σούμα κάνει €3.240.000. Βέβαια, τα συνολικά έσοδα θα αυξηθούν κατά πολύ λόγω των μπόνους συγκομιδής βαθμών, της παρουσίας οπαδών στα παιχνίδια των ομίλων, του market pool και των χορηγικών συμφωνιών που θα προκύψουν. Η νίκη σε κάθε αγώνα ομίλου Κόνφερενς Λιγκ χαρίζει €500.000 και η ισοπαλία €166.000. Ο νικητής του κάθε ομίλου καρπώνεται άλλα €650.000 και ο δεύτερος €325.000.

Τα έσοδα στο Γιουρόπα Λιγκ
Απέναντι στη δευτεραθλήτρια Βελγίου, Άντβερπ η Ομόνοια θα επιδιώξει να προκριθεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ χαρίζει και περισσότερα χρήματα σε σχέση με το νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ. Το πριμ εισόδου στους ομίλου είναι €3.630.000, δηλαδή €690.000 περισσότερα. Επίσης, το μπόνους της ΟΥΕΦΑ για κερδισμένους βαθμούς είναι υψηλότερο. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πληρώνει με €630.000 τη κάθε νίκη στον όμιλο και €210.000 την ισοπαλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ