aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Από το άσπρο στο μαύρο, απαξιώνοντας το γκρίζο

Ομόνοια: Από το άσπρο στο μαύρο, απαξιώνοντας το γκρίζο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν είναι όλα μαύρα, ούτε άσπρα. Υπάρχει και η μέση κατάσταση. Για χάρη της συζήτησης το γκρίζο. Για την Ομόνοια η ήττα (2-1) στην Πάφο δεν είναι ασφαλώς το τέλος του κόσμου και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοια.

Οι πράσινοι δικαίως τα έχουν με τον εαυτό τους γιατί δεν διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και κατέρρευσαν μετά την ισοφάριση του Μπεσάρα στο 69’. Έστω και αν η απόδοση του «τριφυλλιού» δεν ήταν ανάλογη προηγούμενων εμφανίσεων ήρθε το γκολ του Ντάρμπισαϊρ στο 64’, έπειτα από άψογη κάθετη πάσα του Λέσγιακς στον Τιάγκο και… καθαρό μυαλό του Βραζιλιάνου που σέρβιρε έτοιμο τέρμα στον Άγγλο.

Στη συνέχεια η Ομόνοια δεν συμπεριφέρθηκε ως μεγάλη ομάδα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Έχασε μία τεράστια ευκαιρία σε στατική φάση με τον Κούσουλο και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το λάθος του Μαυρία και η αντεπίθεση της Πάφου FC που έφερε την ισοφάριση.

Διαβάστε επίσης: Oμόνοια: Εφιάλτης μετά τη… σήραγγα

Ανασταλτικά η Ομόνοια εμφάνισε τις ίδιες παθογένειες που είχε και σε προηγούμενα παιχνίδια, απλά ευτύχησε να μην το πληρώσει καθώς ήταν καλύτερη επιθετική σε σχέση με τον χθεσινό αγώνα. Ατομικά λάθη, δώρα στον αντίπαλο και ανισορροπία μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής. Η επιλογή του Χένιγνκ Μπεργκ να παρατάξει την Ομόνοια σε σχηματισμό 4-4-2 με τους Ντάρμπισαϊρ – Μίκου στην επίθεση και τον Τιάγκο σε ρόλο ακραίου χαφ δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε ο Νορβηγός. Οι δύο φορ δεν «κούμπωσαν» και ήταν λες και ο ένας «έκλεβε» τον χώρο του άλλου, ενώ ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «πρασίνων» (Τιάγκο) εξουδετερώθηκε σε έναν ρόλο που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί όπως έπρεπε.

Διαβάστε επίσης: Έγινε ο κακός δαίμονας της Ομόνοιας, ανασταλτικές αδυναμίες και λάθη

Σημαντικότερο όλων για την Ομόνοια είναι η διαχείριση της πρώτης αποτυχίας και σε αυτό στάθηκαν τόσο ο Χένινγκ Μπεργκ, όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου των πρασίνων, Ανδρέας Δημητρίου. Ναι μεν υπάρχει πικρία για την ήττα σ’ έναν αγώνα που ο αντίπαλος δεν ήταν καλύτερος, τουλάχιστον για 70’, όμως η αντίδραση του «τριφυλλιού» είναι αυτή που θα φανερώσει από τι… υλικό είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Η διαχείριση των συναισθημάτων τόσο στις νίκες, όσο και στις ήττες κάνουν τις μεγάλες ομάδες να ξεχωρίζουν και εδώ είναι που η Ομόνοια καλείται να δώσει τα διαπιστευτήρια της. Δεν έγινε η τέλεια ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη γιατί έκανε τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές, ούτε κακή επειδή ηττήθηκε στην Πάφο.

Ο Χένινγκ Μπεργκ πρέπει να προβληματιστεί, περισσότερο και από την ήττα, για τις ανασταλτικές παθογένειες της ομάδας του και το μπλακ άουτ από το 70’ και έπειτα, κάτι που γίνεται κατ΄ επανάληψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ