aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Απάντηση σε χρόνο «dt» γι’ αυτό που απασχολούσε

Ομόνοια: Απάντηση σε χρόνο «dt» γι’ αυτό που απασχολούσε

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αυτό που απασχολούσε προτού αρχίσει η σεζόν, από τη στιγμή που η Ομόνοια προχώρησε σε 14 μετεγγραφές και διαφοροποίησε το ρόστερ της σε μεγάλο βαθμό, ήταν το θέμα της ομοιογένειας. Πόσο χρονικό διάστημα θα έπαιρνε στον Μπεργκ και σε ποιο βαθμό να παρουσιάσει μια συμπαγή ομάδα. Η απάντηση δόθηκε από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές. Σε χρόνο «dt» δηλαδή. Επίτευγμα που πιστώνεται κατά κύριο λόγο στον Νορβηγό προπονητή και τους συνεργάτες του, αλλά και στους ποδοσφαιριστές που ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό και άμεσα.

Σαν έτοιμη από καιρό, λοιπόν, άρχισε τη σεζόν η Ομόνοια. Το δείγμα είναι ενθαρρυντικό, απομένει να έχει και συνέχεια. Αυτό που ξεχωρίζει και είναι συνέπεια του ικανοποιητικού βαθμού ομοιογένειας, είναι η δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Από τα έξι γκολ που πέτυχε στα πρώτα τρία παιχνίδια τα τέσσερα προήλθαν από ομαδική προσπάθεια και μάλιστα κάποια με εξαιρετικό τρόπο και εναλλαγή της μπάλας.

Το γκολ του Μαυρία απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και του Χριστοφή επί της ΑΕΚ, ήταν χάρμα ιδέσθαι. Μάλιστα, στη φάση του πρώτου γκολ στο «Αρένα», ο Τιάγκο θα μπορούσε να τελειώσει ο ίδιος αφού ήταν μόνος απέναντι στον Τόνιο, όμως προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ δίνοντας την πάσα στον Χριστοφή. Δείγμα του ομαδικού πνεύματος που επικρατεί στην ομάδα. Παρόλο που στο αρχικό σχήμα βρίσκονται πολλοί νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές, οι πράσινοι βρίσκονται σε κάποιες στιγμές με… κλειστά μάτια.

Βάσει της λογικής, η Ομόνοια θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο όσο περνούν τα παιχνίδια. Αναπτύσσεται σε όλους τους τομείς και ο χρόνος δουλεύει υπέρ της. Από τη στιγμή που διαθέτει ποιότητα σε συνδυασμό με την εμπειρία και το βάθος, είναι σε θέση να έχει σταθερότητα και να παρουσιάζει καλό ποδόσφαιρο.

Ο βαθμός ομοιογένειας αυξάνεται μαζί και η ταχύτητα και οι αυτοματισμοί. Επίσης, η σταθερότητα στα πρόσωπα στην αμυντική γραμμή δεν είναι καθόλου τυχαία. Εφόσον συνεχίσει η Ομόνοια να παρουσιάζει την ίδια σταθερότητα σε όλους τους τομείς, δεν προκύπτουν ατομικά λάθη που θα δώσουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να της κάνει τη ζημιά, τότε έχει κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ