aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Ανοικτή η πόρτα για την πρώτη μετεγγραφή χωρίς διαγραφή παίκτη

Ομόνοια: Ανοικτή η πόρτα για την πρώτη μετεγγραφή χωρίς διαγραφή παίκτη

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

46 μέρες απομένουν για να ανοίξει το μετεγγραφικό «παράθυρο» του Ιανουαρίου. Έως τότε η Ομόνοια έχει πολλά και σημαντικά παιχνίδια να δώσει σε Κύπρο και Ευρώπη, αφού σε διάστημα ενός μήνα το… μενού για τους πράσινους περιλαμβάνει εννέα παιχνίδια. Μεταξύ άλλων, είναι προγραμματισμένα τα παιχνίδια με Γρανάδα (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Αϊντχόφεν (εκτός) για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τα ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ (7/12) και Ανόρθωση (22/12).

Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει ως τελευταίο στη λίστα προτεραιοτήτων  του τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, αφού μέχρι τότε διακυβεύονται πολλά. Με την Ομόνοια στο -7 από την κορυφή της βαθμολογίας και «άσφαιρη» στα τελευταία τρία παιχνίδια της ο Νορβηγός ξέρει πως πρέπει άμεσα να βρει τη λύση στην επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας. Τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο τα διαθέσιμα υλικά για τη συνταγή που θα επαναφέρει την Ομόνοια στις επιτυχίες θα είναι τα ίδια.

Βέβαια, όπως επισήμως λέχθηκε δια στόματος Νεόφυτου Λάρκου οι διαδικασίες παρακολούθησης μετεγγραφικών στόχων δεν σταματούν ποτέ. Μάλιστα, ο διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ Σίμος Ταραπουλούζης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Total Green» σημείωσε πως δεν αποκλείεται ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν το περασμένο Καλοκαίρι να είναι και πάλι στην «ακίδα» του «τριφυλλιού».

Για το πόσες μετεγγραφές θα γίνουν και σε ποιες θέσεις κανείς δεν βάζει το χέρι στη «φωτιά», παρά μόνο να διαπιστώσει ότι τα 11 γκολ σε 9 αγώνες αποτελούν την τρίτη χειρότερη επίδοση της Ομόνοιας την τελευταία 14ετία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μποναμάς τουλάχιστον €210.000

Μία από τις κύριες αλλαγές που έχουν εγκριθεί στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Cyta, περιόδου 2020/2021 στον Κανονισμό Εγγραφών και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών είναι «να επιτρέπεται τον Ιανουάριο να συμπληρώσουν τα σωματεία τον κατάλογο Α, έστω και εάν δεν ήταν συμπληρωμένος προηγουμένως». Στο ρόστερ των πρασίνων υπάρχουν αυτή την στιγμή 14 ποδοσφαιριστές στον κατάλογο Α, επομένως υπάρχει η δυνατότητα μιας προσθήκης χωρίς να είναι απαραίτητη η διαγραφή παίκτη από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό. Απ’ εκεί και πέρα για κάθε προσθήκη παίκτη επιβάλλεται και ισάριθμη διαγραφή.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: «Γολγοθάς» σε ένα μήνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ