aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτό που έψαχνε και θα αποφύγει φέτος…

Ομόνοια: Αυτό που έψαχνε και θα αποφύγει φέτος…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αυτό που θέλει να αποφύγει η Ομόνοια φέτος ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου είναι, το «ράβε – ξήλωνε» των προηγούμενων χρόνων. Οι κακές επιλογές ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με την έλλειψη σταθερότητας σε τεχνική ηγεσία και όχι μόνο, έφεραν αναπόφευκτα ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Τέτοιες έγιναν και το περασμένο καλοκαίρι από τους υφιστάμενους υπεύθυνους του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτή τη φορά, όμως, πέτυχαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και εκτός απροόπτου θα διατηρηθεί ένας καλός βασικός κορμός ενόψει της νέας σεζόν.

Παράλληλα, οι πράσινοι θα θελήσουν να τον ενισχύσουν ώστε να παρουσιάσουν ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Αν και νωρίς, οι προσθαφαιρέσεις που έπονται στην επόμενη μετεγγραφική περίοδο δεν αναμένεται να είναι μεγάλες. Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται και οι πιθανότητες επιτυχίας, αφού ήδη οι πλείστοι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν δέσει ως σύνολο και ο Μπεργκ θα έχει πολύ πιο εύκολο έργο στον τομέα της ομοιογένειας.

Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν το φετινό ρόστερ της Ομόνοιας δεν αγωνίζονται αρκετό καιρό μαζί, επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό συμμετοχών όσων βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα. Από τους ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού, ο Ματ Ντέρμπισαϊρ είναι πρώτος σε συμμετοχές καθώς έχει αγωνιστεί με το τριφύλλι στο στήθος σε 126 αγώνες. Ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Παναγή με 90 συμμετοχές και έπειτα οι Ζόρντι Γκόμεθ με 55, Γιάννης Κούσουλος με 44 και Χάρης Μαυρίας με 41.

Ο Ελλαδίτης μπακ, αν και μόλις πέρσι τον Ιανουάριο εντάχθηκε στο ρόστερ της Ομόνοιας, το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα, ενδεικτικό ότι οι πράσινοι τα προηγούμενα χρόνια διαφοροποιούσαν συχνά και κατά πολύ το ρόστερ τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Φάνος Κατελάρης έχει καταγράψει 80 συμμετοχές, ωστόσο αυτήν τη χρονική περίοδο αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Ζάλαεγκερσεγκι Ουγγαρίας. Πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Ομόνοιας είναι ο Ανδρέας Κανάρης με 503, ακολουθεί ο Κώστας Καϊάφας με 498 και έπειτα οι Ανδρέας Κάντηλος με 489, Σωτήρης Καϊάφας με 476 και Ευαγόρας Χριστοφή με 463.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ