aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Αυτό που έγινε με τον Χούμποτσαν δεν προκαλεί έκπληξη

Ομόνοια: Αυτό που έγινε με τον Χούμποτσαν δεν προκαλεί έκπληξη

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ορισμός του «τζόκερ»! Ο Τομάς Χούμποτσαν συστήθηκε στον κόσμο της Ομόνοιας κυρίως ως δεξιός μπακ, ασχέτως αν η ομάδα προγραμματισμού των πρασίνων τον έφερε στην Κύπρο για να αποτελέσει μία επιπλέον επιλογή για το κέντρο της άμυνας «πίσω» από τους Άνταμ Λανγκ και Μίχαελ Λούφτνερ, οι οποίοι προορίζονταν και είναι έως σήμερα οι βασικοί στην «καρδιά» της οπισθοφυλακής.

Πέρυσι το Καλοκαίρι, για να προχωρήσουν οι πράσινοι στην επιλογή του Σλοβάκου διεθνούς με τις -πολύ- πλούσιες παραστάσεις και διακρίσεις σε προσωπικό, συλλογικό (σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και ομοσπονδιακό επίπεδο γνώριζαν από το στάδιο της αξιολόγησης του έμπειρου άσου, ότι πρόκειται για έναν… πασπαρτού αμυντικό.

Ο 35χρονος πολυθεσίτης αμυντικός είχε αποσυρθεί πρόπερσι από την Εθνική Σλοβακίας μαζί με τον πρώην φορ της Πάφου Άνταμ Νέμετς και το ντεμπούτο μάλιστα των δύο συμπατριωτών συνέπεσε στις 10 Δεκεμβρίου του 2006 σε φιλικό παιχνίδι με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Προτού αμφότεροι ανακοινώσουν την απόσυρσή τους, συνέπεσε κι η τελευταία συμμετοχή τους στις 19 Νοεμβρίου του 2018 σε παιχνίδι για το Πρωτάθλημα Εθνών κόντρα στην Τσεχία. Αυτά σε επίσημες υποχρεώσεις διότι αργότερα είχε παίξει και σε ένα φιλικό με την Παραγουάη εντός έδρας ο Χούμποτσαν.

Ο Χούμποτσαν φέτος κλήθηκε ξανά στην Εθνική Σλοβακίας και το αποδέχθηκε με χαρά και έτσι, οι 61 συμμετοχές του, αριθμός στον οποίο είχε σταματήσει πρόπερσι, έγιναν το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου 62, στον ιστορικό αγώνα με τη Βόρειο Ιρλανδία (προκρίθηκε στα τελικά του Euro2021 η χώρα του με γκολ του Μίχαλ Ντούρις). Σε αυτό το ματς, ο 35χρονος αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και μάλιστα και στα 120 λεπτά, αφού ο νικητής κρίθηκε στην παράταση (2-1 / 1-1 η κανονική διάρκεια).

Πάμε στο θέμα μας… Προκαλεί κάπως εντύπωση που έπαιξε ως αριστερός μπακ. Και σε εμάς προκάλεσε εντύπωση. Όμως, ψάχνοντας για τις θέσεις στις οποίες αγωνίστηκε ο ξανθομάλλης αμυντικός και πόσες φορές στην κάθε μία, βγήκε το συμπέρασμα πως γνωρίζει όλη την αμυντική γραμμή απ’ έξω και ανακατωτά. *Ως αριστερός μπακ λοιπόν, αγωνίστηκε 37 φορές στην καριέρα του, όσες και ως δεξιός. Ως στόπερ (αριστερός και δεξιός), αγωνίστηκε 157 φορές, ενώ μία συμμετοχή κατέγραψε και ως ανασταλτικός μέσος.

Έτσι λύθηκαν και οι όποιες απορίες για την αμυντική ποικιλία που διαθέτει σχετικά με τα αγωνιστικά του προσόντα ο Χούμποτσαν, ένας εξαιρετικά σημαντικός ποδοσφαιριστής, όχι μονάχα για την Ομόνοια, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα αγωνίστηκε στο παρελθόν, μαζί και της Εθνικής Σλοβακίας.

*Οι συμμετοχές με τις θέσεις στις οποίες έπαιξε, αφορούν σε συλλογικό επίπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ