aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: 4 μπήκαν στη «ναφθαλίνη»

Ομόνοια: 4 μπήκαν στη «ναφθαλίνη»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Έχουμε διανύσει κάτι περισσότερο από το ¼ του φετινού πρωταθλήματος και ο προπονητής της Ομόνοιας Τζον Κάρβερ, φανέρωσε σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις του, τόσο όσον αφορά στον τρόπο που θέλει την ομάδα του να αγωνίζεται, όσο και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα.

Η αλλαγή του συστήματος, αρχικά από 4-4-2 με ευθεία στη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια από 4-2-3-1 σε 4-4-2 με σχήμα ρόμβου, καθώς επίσης και η καλή αγωνιστική εικόνα που βγάζουν οι βασικοί ποδοσφαιριστές στα τελευταία παιχνίδια, έχουν περιορίσει τις επιλογές του Άγγλου τεχνικού για το αρχικό σχήμα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι κάποιοι παίκτες να μπουν στη «ναφθαλίνη», ο καθένας για τους δικούς του λόγους και πλέον περιμένουν την ευκαιρία τους για να ξαναγωνιστούν.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Μπρούνο Νασιμέντο, Αμίρ Αγκάγιεφ, Ονησίφορος Ρουσιάς και Θεοδόσης Κύπρου, οι οποίοι είναι αλήθεια πως έχουν χάσει την επαφή με την ενδεκάδα, ενώ στα περισσότερα φετινά παιχνίδια της Ομόνοιας δεν πήραν χρόνο συμμετοχής κι ας βρίσκονταν στον πάγκο. Υπάρχουν φυσικά και άλλοι παίκτες που δεν έχουν πάρει στα πόδια τους τα αγωνιστικά λεπτά που θα ήθελαν, ακόμη και ως αλλαγή.

Για να χωρέσουν όμως οι «ρεζέρβες» στο αρχικό σχήμα του «τριφυλλιού» θα πρέπει ή να αλλάξει τον σχηματισμό του ο Τζον Κάρβερ ή/και οι ίδιοι να αποδείξουν μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις ότι αξίζουν, αν όχι θέση βασικού τότε να είναι μια από τις τρεις «βοηθητικές» επιλογές σε κάθε αγώνα.

Αυτό είναι που επιθυμεί άλλωστε και ο ίδιος ο Τζον Κάρβερ, ο οποίος θέλει να έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, καθώς γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πολλές και η ομάδα θα χρειαστεί βοήθειες.

nascimentoΜΠΡΟΥΝΟ ΝΑΣΙΜΕΝΤΟ

Οι πολύ μέτριες εμφανίσεις του Μπρούνο Νασίμεντο και τα επανειλημμένα παιδιαρίστικα του λάθη σε παιχνίδια Ευρώπης και πρωταθλήματος, τον κράτησαν για τα καλά στον πάγκο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ο οποίος αποκτήθηκε με σκοπό να ηγηθεί της πράσινης άμυνας, δεν κατάφερε ποτέ να εγκλιματιστεί στην ομάδα και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση… ανασφάλειας. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί μια λύση στα χέρια του Τζον Κάρβερ σε κατάσταση (μόνο) εκτάκτου ανάγκης.

amir agkagiefΑΜΙΡ ΑΓΚΑΓΙΕΦ

Άρχισε φουριόζος τη θητεία του στην Ομόνοια σκοράροντας στον επαναληπτικό με την Μπεϊτάρ και στην πρεμιέρα με τον Ερμή, υποχρεώνοντας πολλούς να μιλούν με τα καλύτερα γι’ αυτόν. Από το Σεπτέμβριο όμως, ο Αμίρ Αγκάγιεφ ζεσταίνει τον πάγκο. Έχει «εξαφανιστεί» από τις επιλογές του Τζον Κάρβερ, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής συστήματος της ομάδας, όμως ο Ισραηλινός εξτρέμ έχει όλα τα φόντα να «γυρίσει τον τροχό» και να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.

roushiasΟΝΗΣΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΣΙΑΣ

Έχει τον δεύτερο λιγότερο χρόνο συμμετοχής (μόλις 4 λεπτά!) που έχει δοθεί στους παίκτες και ίσως να αισθάνεται αδικημένος. Λίγο οι συγκυρίες και πιο πολύ το πρόβλημα τραυματισμού αλλά και ο έντονος συναγωνισμός στην επίθεση, περιθωριοποίησαν τον Ονησίφορο Ρουσιά, όμως ο Κύπριος φορ είναι χωρίς αμφιβολία ένας άσος στο μανίκι του Τζον Κάρβερ. Είναι παίκτης που μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε του ζητηθεί και να δώσει λύσεις, όταν τα πράγματα ζορίζουν.

theodosis-kyprouΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου ως μια πολύ καλή δεύτερη (γιατί όχι και πρώτη) επιλογή στα «φτερά» της επίθεσης της Ομόνοιας και σιγά – σιγά άρχισε να παίρνει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Το τελευταίο διάστημα όμως, ο Θεοδόσης Κύπρου… αγνοείται! Αυτό όμως δεν είναι ικανό να τον πάρει από κάτω και ο νεαρός ακραίος επιθετικός περιμένει την ευκαιρία του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ