aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: 14 χρόνια πριν με Λεμονή προπονητή, Μιλτιάδη πρόεδρο και Αλωνεύτη σκόρερ τίτλου!

Ομόνοια: 14 χρόνια πριν με Λεμονή προπονητή, Μιλτιάδη πρόεδρο και Αλωνεύτη σκόρερ τίτλου!

Η προηγούμενη φορά με τρεις νίκες των πρασίνων επί του ΑΠΟΕΛ καταγράφηκε τη σεζόν 2009-10

Τη λες και ορόσημο τη χθεσινή νίκη της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ (1-0). Οι πράσινοι «κλείδωσαν» την ευρωπαϊκή συμμετοχή και απαλλάχθηκαν από ένα σημαντικό βάρος ενόψει του τελικού κυπέλλου της 18ης Μαΐου.

Το «τριφύλλι» θα διεκδικήσει τον τρίτο διαδοχικό τίτλο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, χωρίς να έχει το άγχος της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον Γιάννη Αναστασίου να κάνει οικονομία δυνάμεων στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Πάφος FC, το Σάββατο 11 Μαΐου, μία εβδομάδα πριν οι δύο ομάδες αναμετρηθούν στον τελικό.

Για να τα καταφέρει η Ομόνοια να «σφραγίσει» την 3η θέση χρειάστηκε να πετύχει επίτευγμα 14 ολόκληρων χρόνων. Κέρδισε για τρίτη φορά μέσα σε μία σεζόν τον ΑΠΟΕΛ. Οι πράσινοι πήραν τον… αέρα του «αιωνίου» αντιπάλου, τον οποίο υποχρέωσαν σε ήττα τις τρεις από τις τέσσερις φορές που αναμετρήθηκαν στο πρωτάθλημα.

Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τη σεζόν 2009-10, όταν το «τριφύλλι» πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο και τον Μιλτιάδη Νεοφύτου στην προεδρία του Συλλόγου. Ο απολογισμός της Ομόνοιας ήταν τρεις νίκες (2-1, 1-0, 1-0) και μία ισοπαλία (1-1) κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Μάλιστα, η τελευταία επικράτηση στις 2 Μαΐου 2010 με «χρυσό» σκόρερ τον Στάθη Αλωνεύτη, χάρισε στην Ομόνοια τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος σε αποθέωση.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ στις 2 Μαΐου 2010

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ