aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟλίβα: «Το πρωτάθλημα κερδίζεται τον Μάιο» (video & pics)

Ολίβα: «Το πρωτάθλημα κερδίζεται τον Μάιο» (video & pics)

Η Ομόνοια παρουσίασε το νέο της προπονητή Χουάν Κάρλος Ολίβα σε συνέντευξη Τύπου με το νέο αφεντικό στον πάγκο των πρασίνων να μιλά για το νέο σταθμό στην καριέρα του και τις σκέψεις του για την Ομόνοια.

Αναφέρθηκε επίσης στον Άνχέλ Γκόμεθ ο οποίος τον εμπιστεύθηκε με τους δύο να γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια αφού τον είχε ποδοσφαιριστή του πριν από 20 χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου: 

Αρχικά μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομόνοιας Ανχέλ Γκομέθ:  «Η πιο σημαντική απόφαση ήταν η επιλογή του προπονητή. Για να υλοποιήσουμε το πλάνο που υπάρχει σε αυτό τον σύλλογο που είναι ο μεγαλύτερος στην Κύπρο, ήταν σημαντικό να επιλέξουμε τον σωστό προπονητή. Είμαι βέβαιος πως ο κ. Ολίβα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι ένας προπονητής για μεγάλες ομάδες και είναι ένας χαρακτήρας με βαθμολογία 10 στα 10. Είναι επαγγελματίας. Τον καλωσορίζω στην ομάδα και του εύχομαι τα καλύτερα. Ειμαι σίγουρος πως αν δουλέψει σκληρά θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στην συνέχεια ο κ. Ολίβα επεσήμανε: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας και τον Άνχελ για την ευκαιρία. Ήταν ποδοσφαιριστής μου πριν από 20 χρόνια. Πάντα ήταν ενθουσιώδης, μου άρεσε το πρότζεκτ που μου παρουσίασε. Είχα προτάσεις και στην Ισπανία όμως επέλεξα την Ομόνοια και λόγω του Άνχελ. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να προσπαθήσω να μεγαλώσω την ιδέα της Ομόνοιας και να την κρατήσω ψηλά. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος και το πως θα κερδίσουμε. Ξέρω ότι ο κόσμος της Ομόνοιας θα ενθουσιαστεί με τις νέες μεταγραφές. Είμαι ένας άνθρωπος πολύ προσιτός».

Γιατί επέλεξε την Ομόνοια είπε: «Για να πραγματοποιήσω το πλάνο που μου παρουσίασε ο Άνχελ. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος».

Όσον αφορά τους νέους παίκτες τόνισε: «Έρχονται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα (2η κατ. Ισπανίας) και από την πρώτη μέρα πρέπει να νιώθουν ότι πρέπει να δώσουν τα πάντα. Είναι ψηλές οι απαιτήσεις».

Για το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν βρίσκεται στα καλύτερα της και ο κόσμος είναι απογοητευμένος απάντησε: «Η πίεση πάντα υπάρχει, αλλά το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται τον Σεπτέμβριο αλλά τον Μάιο. Το πρώτο είναι να πάρεις το μάξιμουμ των παικτών για να μπορείς να πανηγυρίσεις τον Μάιο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να έχουμε αυτό τον ενθουσιασμό που είχαν παλιά οι Ομονοιάτες. Αλλά επιμένω πως όλα θα κριθούν στο τέλος του πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης: Ολίβα: «Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα» (video & pics)

Στην συνέχεια ο Άνχελ Γκόμεθ τόνισε για το τι θέλει να πετύχει με τους πράσινους: «Ο στόχος και το κίνητρο για μένα είναι το πρωτάθλημα. Την πίεση την έχουμε γιατί είμαστε η Ομόνοια. Ξέρουμε που ήρθαμε και ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον στόχο μας. Για μένα είναι πρόκληση το χτίσιμο από το μηδέν, είδα όμως αρκετά παιχνίδια και ήταν καθαρό ότι για ν’ αλλάξει η κατάσταση θα έπρεπε ν’ αλλάξουμε πολλά πράγματα. Μέχρι τις 30 Αυγούστου θα δούμε που θα κινηθούμε, μπορεί να έχουμε και αποχωρήσεις. Είναι οι δύο κεντρικοί επιθετικοί, επιθετικός και να καλύψουμε την αριστερή πλευρά. Ακόμη είμαστε στο μήνα Ιούνιο. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους καλύτερους. Θέλουμε ποδοσφαιριστές να μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στο κυπριακό στοιχείο και την Ομόνοια».

Αν τον προβληματίζει ότι η ομάδα χτίζεται από την αρχή: «Όχι δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση. Είδα αρκετά παιχνίδια και ήταν καθαρό ότι έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Όπως βλέπετε κάποιοι παίκτες είναι σε ηλικία για να προσφέρουν τώρα και κάποιοι είναι πιο νεαροί, για την επόμενη γενιά».

Διαβάστε επίσης: «Από μικρός ήξερα το όνομα της Ομόνοιας»

Για το αν θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις τόνισε: «Μέχρι τις 30 του Αυγούστου γίνονται μεταγραφές και μπορεί να γίνει μεταγραφή ή αποχώρηση οποιαδήποτε στιγμή. Είμαστε ακόμα στον Ιούνιο και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους καλύτερους».

Συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Διευθυντή της Ομόνοιας Ανχέλ Γκόμεθ ο νέος τεχνικός των πρασίνων Ολίβα. Στην παρουσίαση Ολίβα και ο πρόεδρος της Ομόνοιας Λώρης Κυριάκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ