aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟι 2+1 προσθήκες και οι αποχωρήσεις

Οι 2+1 προσθήκες και οι αποχωρήσεις

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μέσος και επιθετικός θα ήταν οι ποδοσφαιριστές που είχε πρόθεση ο Νταμπίζας να εντάξει στο ρόστερ της Ομόνοιας για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Άλλωστε, δυο είναι οι κενές θέσεις ξένων/κοινοτικών.

Ωστόσο, μετά τα ευρωπαϊκά ματς και τις «χτυπητές» αδυναμίες στην άμυνα, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» προτίθεται να προσθέσει ακόμη ένα κεντρικό αμυντικό στο ρόστερ.

Πώς θα γίνει αυτό; Μοναχά με αποχώρηση ποδοσφαιριστή από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό. Ποιος θα είναι αυτός, θα το αποφασίσει ο Νταμπίζας. Μάλιστα, ενδέχεται να αποχωρήσουν πέρα του ενός ποδοσφαιριστή, όμως ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Φημολογούνται διάφορα ονόματα, όμως τίποτα το δεδομένο. Αυτό θα γίνει μετά από διαβούλευση με υποψήφιους ποδοσφαιριστές για αποχώρηση, αφού όλοι διατηρούν συμβόλαιο και θα πρέπει να βρεθεί λύση για βελούδινο διαζύγιο. Άλλωστε, δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά του σωματείου, ιδιαίτερα μετά και τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη, για μεγάλη αποζημίωση.

Οι πράσινοι, λοιπόν, θα κινηθούν για τρεις μετεγγραφές, με ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά και όχι απλώς να συμπληρώσουν το ρόστερ. Πληροφορίες φέρουν τον Νταμπίζα να αξιολογεί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Αργεντινή και βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του Ράουφμαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν βρέθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για να παρακολουθήσει συγκεκριμένους παίκτες που προτάθηκαν στον σύλλογο της Λευκωσίας.

Ο τεχνικός διευθυντής, αφού έχει και εικόνα της ομάδας μετά από τέσσερα επίσημα ματς, θα επιδιώξει την προσθήκη μέσου που θα προσδώσει ποιότητα. Ενός σύγχρονου ανασταλτικού μέσου, που πέρα από το αμυντικά του καθήκοντα να είναι σε θέση να συνεισφέρει δημιουργικά και να στηρίξει τον Κλέιτον. Επίσης, η κίνηση για την επίθεση θα αφορά σε ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υφιστάμενους. Δηλαδή, να είναι ταχύς, ευέλικτος και ικανός να καλύψει και τη θέση του εξτρέμ.

Όσον αφορά στην κίνηση για το κέντρο της άμυνας, βάσει της εικόνας που παρουσίασε η Ομόνοια στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, παρόλο που ο Νασιμέντο αγωνίστηκε ανέτοιμος και έκανε σημαντικά λάθη στον επαναληπτικό με την Μπεϊτάρ, επιβάλλεται η παρουσία ενός έμπειρου και πρωτοκλασάτου στόπερ.

Ως μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Λουκάς Βύντρα, που ναι μεν δεν είναι ακόμη ελεύθερος αλλά παραμένει επιθυμία του, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχωρήσει από την Χάποελ Τελ Αβίβ. Αν αυτό επιτευχθεί, γιατί ήταν και προηγουμένως μια από τις βασικές υποψήφιες επιλογές του Νταμπίζα, τότε όλα είναι πιθανά. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να καλύψει και το δεξί άκρο, εκεί που επίσης παρουσιάστηκαν αδυναμίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ