aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟ Μότα και τα άλλα ηχηρά «χτυπήματα»

Ο Μότα και τα άλλα ηχηρά «χτυπήματα»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η ένταξη του Μάρκο Μότα στο ρόστερ της Ομόνοιας είναι όλο και πιο κοντά. Εφόσον δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, ίσως και αύριο να προκύψει η ανακοίνωση απόκτησης του 32χρονου δεξιού μπακ με καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ιταλίας που πέρσι αγωνιζόταν στην Αλμερία. Τα όποια εμπόδια έχουν ξεπεραστεί και ο Άνχελ Γκόμεθ ευελπιστεί ότι θα ντύσει στα πράσινα τον Ιταλό μπακ.

Η περίπτωση Μότα, που αποτελεί μια δυνατή κίνηση εφόσον υλοποιηθεί, δεν θα είναι και η μοναδική αφού ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες, ίσως πιο ηχηρές μετεγγραφές. Ο τεχνικός διευθυντής έθεσε ψηλά τον πήχη για συγκεκριμένες θέσεις, όπως αυτή του στόπερ και του επιτελικού μέσου. Θέλει να προσθέσει εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα του αλλά και ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Έκρινε ότι είναι αναγκαία η παρουσία τέτοιων παικτών, ώστε να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας και να είναι ικανή να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Διαβάστε επίσης: «Στη… μάχη για τον Μαρτίνεθ, κερδίζει η Ομόνοια»

Σαφώς και κινείται (και) για παίκτες υψηλού επίπεδου αλλά το ζητούμενο για τον Γκόμεθ είναι η δημιουργία ισχυρού συνόλου, ικανού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος. Η προσθήκη πολλών ποδοσφαιριστών συγκαταλέγεται στα μείον αυτής της προσπάθειας, όμως ο Ισπανός σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση του Ολίβα, παρουσιάζεται αποφασισμένος να πετύχει με την «πρώτη». Γι’ αυτό και θέλει να είναι όσο το δυνατό σίγουρος για τις επιλογές των παικτών που θα εντάξει στο ρόστερ της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Φεύγει από τον Ιδιάκεθ και τον θέλει η Ομόνοια

Επίσης, για τη θέση του αριστερού μπακ, που θα αποκτηθούν δυο ποδοσφαιριστές, «παίζει» και το όνομα του Ισπανού Άνχελ Μαρτίνεθ που αγωνιζόταν στη Σαραγόσα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Elperiodicodearagon.com», ανάμεσα στις (τέσσερις) ομάδες που κατέθεσαν πρόταση στον 27χρονο μπακ είναι και η Ομόνοια.

Όπως σημειώνεται, ο Μαρτίνεθ αποφάσισε να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του εκτός Ισπανίας και αξιολογεί τις προτάσεις που έχει ενώπιον του, με την προσφορά του Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με το δημοσίευμα να τον έχει δελεάσει περισσότερο. Ο Ισπανός αμυντικός στη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε σε 17 αγώνες πρωταθλήματος (15 ως βασικός) με τη Σαραγόσα στη Seguda Division. Η ομάδα του κέρδισε την άνοδό της στην Primer Division. Εάν τελικά ο Μαρτίνεθ θα επιλέξει την Ομόνοια ή τον Αστέρα Τρίπολης ή κάποιαν άλλη ομάδα που του κατέθεσε πρόταση, είναι κάτι που θα διαφανεί τις επόμενες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ