aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝτοκιμαντέρ με Πικέ και πρώην Ομονοιάτη: «Τους βοηθούσε από τότε η διαιτησία»

Ντοκιμαντέρ με Πικέ και πρώην Ομονοιάτη: «Τους βοηθούσε από τότε η διαιτησία»

Θυμάστε τον Αλμπέρτο Λόρα; Τον Ισπανό ακραίο αμυντικό που θήτευσε στην Ομόνοια τη σεζόν 2018-19, επί εποχής Άνχελ Γκόμεθ; Αν και είχε θητεύσει σε όλη του την καριέρα στην Σπόρτινγκ Χιχόν με συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η θητεία του στο «τριφύλλι» δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με 16 συμμετοχές.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο βραχύσωμος ακραίος αμυντικός με τον Ζεράρ Πικέ; Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρσελόνα, πάντως, τον θυμάται και με το παραπάνω. Στο ντοκιμαντέρ «Los otros de Brunete» ο Πικέ θυμάται τον πρώτο τελικό στις ακαδημίες της «Λα Μασία» με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, με σκοπό να αναδείξει τη διαιτητική εύνοια που είχαν οι Μαδριλένοι ακόμα και στις παιδικές ηλικίες, όπως υποστηρίζει.

Πρωταγωνιστής στην περιγραφή του Πικέ ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Αλμπέρτο Λόρα, ο οποίος με δικά του τρία γκολ είχε οδηγήσει τη Ρεάλ σε νίκη 3-2 και μάλιστα με ανατροπή. Όπως διηγείται ο Πικέ, η Μπαρσελόνα προηγήθηκε 2-0 (το δεύτερο γκολ πέτυχε ο ίδιος), όμως η Ρεάλ με τρία γκολ του Λόρα κέρδισε 3-2. Κατά τον αμυντικό της «Μπάρτσα» στη φάση επίτευξης του τρίτου τέρματος των Μαδριλένων προηγήθηκε φάουλ του Λόρα. «Ήταν φάουλ, φίλε … Οι διαιτητές τους βοηθούσαν από τότε που ήταν νέοι», λέει ο Πικέ. «Έβαλα το σώμα μου και του πήρα την μπάλα», διηγείται ο Λόρα που δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ.

Θήτευσε για 11 σεζόν στην Σπόρτινγκ Χιχόν, πριν μετακομίσει στην Ομόνοια, ενώ την τελευταία διετία αγωνίζεται στην Μαρίνο ντε Λουάνκο, στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ