aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝτίσκερουντ: «Έπαιξα μπάλα σε όλο τον κόσμο. Η Ομόνοια μοιάζει σαν πραγματική οικογένεια»

Ντίσκερουντ: «Έπαιξα μπάλα σε όλο τον κόσμο. Η Ομόνοια μοιάζει σαν πραγματική οικογένεια»

Tις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας παραχώρησε ο Μιξ Ντίσκερουντ. Ο Αμερικανός, γεννημένος στη Νορβηγία ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση της Ομόνοιας, στη συνομιλία που είχε με τον Χένινγκ Μπεργκ και τις πρώτες του εντυπώσεις στους πράσινους.

Aναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς νιώθεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου σου με την Ομόνοια;
Νιώθω πολύ καλά. Μόλις υπέγραψα με την ομάδα. Είμαι λίγο αγχωμένος. Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησα να διαβάσω την ιστορία και την πολιτική της Ελλάδας και της Κύπρου, έτσι ώστε να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να αποδεχθείς την πρόταση της Ομόνοιας; Είναι μία ομάδα με μεγάλες προσδοκίες. Έχω παίξει ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλον τον κόσμο μέχρι και σήμερα. Τόσο η Κύπρος όσο και η Ομόνοια με καλύπτουν πλήρως και εγώ τους καλύπτω, οπόταν θεωρώ ότι θα είναι μία καλή συνεργασία.

Έχεις μιλήσει με τον κ. Μπεργκ πριν υπογράψεις και αν ναι ποια είναι τα μηνύματα που σου έστειλε; Στην αρχή μίλησα με τον κ. Μπεργκ μέσω των ατζέντηδων μου. Μετά από λίγο καιρό μίλησα μαζί του κατ’ ιδίαν και με κάποιους άλλους από τον Σύλλογο. Μου διεμήνυσαν ποια είναι η ομάδα και τι αντιπροσωπεύει, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό για τους παίκτες που έρχονται σε έναν νέο Σύλλογο.

Πώς είναι οι πρώτες μέρες στον Σύλλογο; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις; Πάρα πολύ καλή θερμή υποδοχή. Ο Σύλλογος μοιάζει σαν μία πραγματική οικογένεια. Οι παίκτες εδώ με υποδέχθηκαν πολύ καλά από την αρχή, ενώ το ίδιο έγινε και με το προσωπικό. Νιώθω ότι μπήκαν κατευθείαν στην ομάδα και έχω ήδη κάνει φίλους. Είχαμε αρκετά καλή περίοδο εδώ στην Πολωνία και ανυπομονώ για να πάω στην Κύπρο.

Πώς είναι η φυσική σου κατάσταση μετά από κάποιες προπονήσεις με την ομάδα;
Έχω αγωνιστεί σε κάποια φιλικά παιχνίδια με την ομάδα και νιώθω καλά. Έχουμε το παιχνίδι του Σούπερ Καπ ενώπιόν μας και μετά τους αγώνες τα προκριματικά του Champions League. Δεν θα μιλήσω εγώ για τη φυσική μου κατάσταση, θα αφήσω τον κ. Μπεργκ να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις αν θέλει. Δεν πρέπει να δώσουμε πολλές πληροφορίες στους αντιπάλους.

Η Ομόνοια συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα προσπαθήσει να αγωνιστεί ξανά σε ευρωπαϊκό όμιλο. Επίσης, η ομάδα θα προσπαθήσει να παραμείνει στην πρώτη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος. Πώς νιώθεις για αυτούς τους ψηλούς στόχους που έχει η ομάδα; Ναι, φυσικά είναι η ομάδα που κέρδισε δύο φορές το πρωτάθλημα στη σειρά. Είναι η ομάδα που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Πρέπει να εμπεδώσουμε αυτό. Επίσης, ως παίκτες έχουμε τους δικούς μας στόχους. Τους στόχους που λέμε δημόσια και αυτούς που κρατάμε από μέσα μας. Οπόταν ο πρώτος αξίζει πάρα πολλά.

Έχεις αγωνιστεί 38 φορές με την εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Πιστεύεις ότι η «πόρτα» της εθνικής ομάδας έχει κλείσει ή αν έχεις μία καλή σεζόν με την Ομόνοια θα σου δοθεί η ευκαιρία για να επιστρέψεις όπως συνέβη με άλλους παίκτες της Ομόνοιας;
Δεν πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι παρακολουθούν και τόσο πολύ το κυπριακό πρωτάθλημα. Ασχολούνται περισσότερο με το δικό τους ποδόσφαιρο, το MLS και τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Έχω αγωνιστεί στην Ούλσαν της Κορέας όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και δεν πήρα κλήση για την εθνική ομάδα τότε. Φυσικά αν με καλέσουν θα μπω στο πρώτο αεροπλάνο και θα μου άρεσε πάρα πολύ να είμαι μέλος της εθνικής μου ομάδας και πάλι. Όμως για εμένα το πιο σημαντικό είναι να είμαι 100% εδώ και να βοηθήσω τον Σύλλογο.

Από τη νέα σεζόν θα έχουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο μετά από ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας. Πώς νιώθεις για αυτό; Δεν θα ήμασταν ποδοσφαιριστές αν δεν ήταν οι φίλαθλοι. Βλέπεις τώρα και στο EURO ότι ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο και νιώθεις ότι επέστρεψες στην κανονικότητα ξανά. Έχουμε ιστορίες από τους παίκτες εδώ για το πώς είναι οι φιλάθλοι μας. Έτσι ανυπομονώ να τους συναντήσω τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ