aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΝτιναμό – Ομόνοια 2-0: Την «λύγισε» στο δεύτερο μέρος!

Ντιναμό – Ομόνοια 2-0: Την «λύγισε» στο δεύτερο μέρος!

Η ποιότητα της Ντιναμό έκανε την… εμφάνιση της στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν αυτή που τελικά «λύγισε» την Ομόνοια. Οι Κροάτες επιβλήθηκαν με 2-0 των πρασίνων με γκολ του Μάιερ (65’) και Γιάκιτς (81’), στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα, για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλέον η κυπριακή ομάδα, αυτό που χρειάζεται στο δεύτερο ματς στο ΓΣΠ την ερχόμενη Τρίτη (27/7), είναι μια νίκη με δύο γκολ διαφορά ώστε να στείλει το ματς στην παράταση. Θυμίζουμε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν υπάρχει πλέον. Κάτι που σημαίνει οποιαδήποτε νίκη με δύο γκολ ισοφαρίζει το σκορ του αποψινού αγώνα.

Δείτε επίσης: Μπεργκ: «Χάσαμε από μια ομάδα που είναι καλύτερη από όσο πιστεύαμε»

Το ματς

Πολύ συγκεντρωμένοι μπήκαν οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας στο πλάνο του Χένινγκ Μπεργκ στο ξεκίνημα. Οι πράσινοι πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους της και δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν τα καρέ του Φαμπιάνο, ο οποίος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά. Η Ομόνοια αντιθέτως ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, έψαξε χώρους για να απειλήσει και τελικά τους… βρήκε. Στο 26ο λεπτό ο Ντούρις έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από το χώρο του κέντρο, άλλαξε με τον Τσέποβιτς, προσπάθησε να βρει τον Μποτεάκ χωρίς να τα καταφέρνει. Η μπάλα κόντραρε και κατέληξε ξανά στον Σλοβάκο, σε πολύ καλό σημείο στο ύψος της περιοχής, ήταν ωστόσο άστοχος.

Η φάση αυτή σαν να «ξύπνησε» τη Ντιναμό και προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς, κάτι που κατάφερε σταδιακά. Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου της ανήκε εξ ολοκλήρου. Αρχικά απείλησε στο 34’ με τον Χούμποτσαν να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή, πριν ο Όρσιτς βρεθεί απέναντι από τον Φαμπιάνο. Δύο λεπτά αργότερα (36’), ο Σέχου απομάκρυνε δις τα απανωτά σουτ του Πέτκοβιτς.

Στο 45+1’ ο Λανγκ πέτυχε να βάλει πίεση στον Όρσιτς και να μην τον αφήσει να πάρει την κεφαλιά όπως ήθελε, αν και βρισκόταν σε πολύ καλή θέση. Ένα λεπτό μετά (45+2’) το μακρινό σουτ του Μάιερ κόντραρε στον Λανγκ και έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντιναμό προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της από νωρίς, είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει. Αντιθέτως, ξανά η Ομόνοια ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, στο 58’ μετά από γύρισμα του Λέτσγιακς, ο Ντίσκερουντ έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτι, έκανε το σουτ που όμως κόντραρε στον Θεοφίλ-Καθρίν και η άμυνα των Κροατών απομάκρυνε.

Στο 65’ μια αδράνεια της άμυνας των πρασίνων ήταν αρκετή για να την «τιμωρήσουν» οι γηπεδούχοι. Ο Γκόμεθ απομάκρυνε σε αντίπαλο, ο οποίος με κεφαλιά – πάσα βρήκε τον… ξεχασμένο Μάιερ, που πέρασε από τον Χούμποτσαν και έκανε το σουτ. Ο Φαμπιάνο προσπάθησε να διώξει με τα πόδια, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνει. Οι Κροάτες από το γκολ τους και έπειτα έκαναν διαχείριση και δεν έψαξαν ιδιαίτερα το δεύτερο γκολ. Το δεύτερο γκολ όμως ήρθε στο 81ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ των, έγινε η σέντρα στην εξέλιξη της φάσης, με κεφαλιά ο Γιάκιτς έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

Στο χρόνο που απέμεινε οι Κροάτες… βολεύτηκαν με το υπέρ τους σκορ, οι ποδοσφαιριστές του Χένινγκ Μπεργκ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν παρά το ότι προσπάθησαν και ως αποτέλεσμα το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νταμίρ Κράζναρ): Λιβάκοβιτς, Ριστόφκσι, Θέοφιλ-Κάθριν, Λάουριτσεν, Μουμπάντζιε, Γιάκιτς, Ιβάνουσετς (63′ Καστράτι), Μάιερ, Αντεμί (42′ Μίσιτς), Όρσιτς (79′ Τσοπ), Πέτκοβιτς.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Ντίσκερουντ (62′ Τζιωνής), Γκόμεθ, Μποτεάκ, Ντούρις (82′ Παπουλής), Τσέποβιτς (82′ Λοϊζου).

Σκόρερ: Μάιερ 65′, Γιάκιτς 81′ / –

Κίτρινες: Γιάκιτς / Κούσουλος.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Μαξίμιρ».

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία).

Α’ Βοηθός: Νταβίν Ιγκόρ Γκόλις (Πολωνία).

Β’ Βοηθός: Κριστόφ Μίρμους (Πολωνία).

4ος: Νταμιάν Σιλβέστρακ (Πολωνία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

9′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς για την Ομόνοια, με τον Λέτσγιακς να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το γύρισμα και τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει. Ο Όρσιτς απομάκυνε εκτός περιοχής.

15′ «Στέκει» πολύ καλά μέχρι στιγμής η Ομόνοια, κρατά τους Κροάτες μακριά από την εστία του Φαμπιάνο, ενώ είναι και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

19′ Απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ζόρντι Γκόμεθ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Λιβάκοβιτς, λίγο δίπλα από το δοκάρι πέρασε η μπάλα.

23′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μάιερ, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Φαμπιάνο.

26′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια, την έχασε ο Ντούρις! Τσέποβιτς, Μποτεάκ και Ντούρις άλλαξαν την μπάλα, έφτασαν στην περιοχή της Ντιναμό, η μπάλα κατέληξε στον Σλοβάκο που από πολύ καλή θέση στο ύψος της περιοχής την έστειλε άουτ.

29′ Κίτρινη κάρτα στον Κούσουλο.

31′ Ξεκίνησε πολύ δυνατή βροχή στο γήπεδο.

34′ Καλή στιγμή για τη Ντιναμό, πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Χούμποτσαν και απομάκρυνε σε κόρνερ, πριν ο Όρσιτς βρεθεί απέναντι από τον Φαμπιάνο.

36′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τους Κροάτες, ο Σεχού απομάκρυνε του σουτ του Πέτκοβιτς, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και έκανε νέο σουτ, ξανά όμως ο Νιγηριανός ήταν εκεί.

42′ Μίσιτς στη θέση του Αντέμι, αναγκαστική αλλαγή για τη Ντιναμό.

43′ Νέα απευθείας εκτέλεση φάουλ για την Ομόνοια, αυτή τη φορά από τον Μποτεάκ, πάνω από τα δοκάρια.

45+1′ Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη Ντιναμό. Ο Λανγκ πρόλαβε να βάλει πίεση στον ποδοσφαιριστή των Κροατών και να μην τον αφήσει να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, από πολυ κοντά.

45+2′ Μακρινό σουτ του Μάιερ, κόντραρε στον Λανγκ και έφυγε σε κόρνερ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

55′ Σέντρα του Λέτσιακς από αριστερά, ο Σέχου προσπάθησε το σουτ στην κίνηση, πολύ άστοχο.

58′ Πολύ καλή στιγμή για την Ομόνοια, με το γύρισμα του Λέτσγιακς στον Ντίσκερουντ, ο οποίος λίγο πίσω από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ, κόντραρε ωστόσο στον Θεοφίλ-Καθρίν και απομάκρυνε η άμυνα της Ντιναμό.

62′ Τζιωνής στη θέση του Ντίσκερουντ.

63′ Νέα αναγκαστική αλλαγή για τη Ντιναμό, ο Καστράτι αντί του Ιβάνουσετς, που χτύπησε σε μονομαχία που είχε με τον Ζόρντι Γκόμεθ.

65′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Ντιναμό με τον Μάιερ. Αδράνεια στην άμυνα της Ομόνοιας να απομακρύνει, η μπάλα κατέληξε στον Μάιερ που πέρασε από τον Χούμποτσαν και έκανε το συρτό σουτ. Ο Φαμπιάνο προσπάθησε να διώξει με τα πόδια αλλά δεν μπόρεσε.

79′ Αλλαγή για τη Ντιναμό, Τσοπ αντί Όρσιτς.

81′ ΓΚΟΛ 2-0 Διπλασιάζουν τα τέρματα τους οι Κροάτες με κεφαλιά του Γιάκιτς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ των Κροατών, έγινε η σέντρα στην εξέλιξη της φάσης, με κεφαλιά ο αμυντικός μέσος της Ντιναμό έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

82′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια, Λοίζου και Παπουλής στη θέση των Τσέποβιτς και Ντούρις αντίστοιχα.

87′ Κίτρινη κάρτα στον Γιάκιτς, για φάουλ στον Τζιωνή.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ