«Έχουμε προχωρήσει από χθες (28/8) σε κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας με τον Μορέτο Κασάμα. Ο ποδοσφαιριστής κατέγραψε 50 συμμετοχές με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πέτυχε ένα γκολ και πανηγύρισε την κατάκτηση ενός κυπέλλου, αλλά και πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League».
Πρόκειται για ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ομόνοια τον Αύγουστο του 2024, όταν ο Μορέτο Κασάμα έγινε και επίσημα παρελθόν από τους πράσινους. Από τότε πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι ο χαφ από τη Γουινέα Μπισάου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γνωστή γερμανική ιστοσελίδα «transfermarkt», ο Κασάμα επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από μια διετία υπογράφοντας στη Ζυρίχη Σίτι. Πρόκειται για σύλλογο της πέμπτης κατηγορίας στην Ελβετία!
Μάλιστα, στις 15 Αυγούστου επέστρεψε στη δράση για το κύπελλο Ελβετίας, όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή στην ήττα της ομάδας του από τη Βίντερτουρ με 3-1. Η προηγούμενη του συμμετοχή ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, σύμφωνα πάντα με το «transfermarkt», καταγράφηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2024, σε αγώνα για το κύπελλο Κύπρου. Για την ιστορία η Ομόνοια κέρδισε την ΑΕΖ με 3-1 στο ΓΣΠ. Μετά από 900 ημέρες ο Κασάμα, λοιπόν, επέστρεψε στη δράση!














