aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΗ Ομόνοια πάει για το μεγάλο «μπαμ»! (pics/video)

Η Ομόνοια πάει για το μεγάλο «μπαμ»! (pics/video)

Η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy, είχε αποκαλύψει το πλάνο της πετοσφαιρικής Ομόνοιας για τη νέα σεζόν, την έλευση ως νέου προπονητή του Γιάννη Καλμαζίδη και τις μεγάλες προσδοκίες για διακρίσεις, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι με την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Ελλαδίτη τεχνικό και οι πράσινοι είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μετεγγραφικές κινήσεις που θα κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση. Ο Βούλγαρος διεθνής Μπόγιαν Γιορτάνοφ είναι ο μεγάλος στόχος για να καλύψει τη θέση του διαγώνιου. Αν πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετεγγραφή θα είναι αναμφίβολα το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού στο χώρο του κυπριακού βόλεϊ, αφού ο Γιορντάνοφ ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα οι τριφυλλοφόροι «ψήνουν» και τη μετεγγραφή του 31χρονου Κύπριου διεθνούς Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Πειραιώς και στον Φοίνικα Σύρου. Ο Παπαδόπουλος αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού και συμμετείχε στην αποστολή της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στους ΑΜΚΕ που έγιναν στο Σαν Μαρίνο και άφησε άριστες εντυπώσεις. Τον Παπαδόπουλο και τον Γιορντάνοφ γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Καλμαζίδης από την πολυετή θητεία τους στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ αν και αγωνιζόταν στην Κηφισιά την οποία οδήγησε στον τελικό κυπέλλου, αναδείχθηκε στη λήξασα σεζόν ο κορυφαίος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα! Άρχισε την καριέρα του από την ηλικία των 18 ετών στη Λέφσκι (Σικόνκο) Σόφιας της Βουλγαρίας, στην οποία παρέμεινε από το 2001 μέχρι το 2006. Τo 2006 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στον οποίο παρέμεινε μέχρι και την περίοδο 2007-2008 και μεταπήδησε στην Ε.Α. Πατρών, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2010. Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε κατά την περίοδο 2010-11 με τα χρώματα του Παναθηναικού και ακολούθως στη Βόλεϊ Γένοβα της Ιταλίας (περίοδος 2011-12).

Το καλοκαίρι του 2012, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελος Μαρινάκης κάλυψε το κόστος της μετεγγραφής του Γιορντάνοφ με αποτέλεσμα ο Βούλγαρος διεθνής άσσος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Η επιλογή του κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, μιας και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει κάνει το τρεμπλ, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ελλάδας, το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και το Λιγκ Καπ Ελλάδας. Ο ίδιος ο Γιορντάνοφ έκανε δύο καταπληκτικές σεζόν, συμβάλλοντας αποφασιστικά στις επιτυχίες της ομάδας του και αναδεικνύεται M.V.P. του πρωταθλήματος την περίοδο 2012-13 και των δυο τελικών του Κυπέλλου το 2013 αλλά και το 2014 στη νέα κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό.

Το Φθινόπωρο του 2014 αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο και ο αγαπημένος «Μπόμπι» των Ελλήνων φιλάθλων μετακόμισε στη Ρουμανία για την Τόμις Κονστάντζας, όπου έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Λέφσκι Σόφιας, υπέγραψε στον Α.Ο.Π. Κηφισιάς το καλοκαίρι του 2016.

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας πετοσφαίρισης της Βουλγαρίας Κ21 που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πετοσφαίρισης στο Ιράν το 2003, με την οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ανδρική Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πετοσφαίρισης του 2006 που έγινε στην Οσάκα της Ιαπωνίας, σε έναν αγώνα εναντίον της Γαλλίας. Όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Γιορντάνοφ, η Γαλλία προηγείτο με 2-0 σετ. Τελικά όμως με τη συμβολή και του Γιορντάνοφ, η Βουλγαρία κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κερδίσει με 3-2 σετ. Στο Πρωτάθλημα εκείνο η Βουλγαρία κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο, όπως συνέβη και την επόμενη χρονιά, στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2007.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ