aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑH «πράσινη» αναδρομή του α’ γύρου, οι συγκρίσεις και τα θετικά

H «πράσινη» αναδρομή του α’ γύρου, οι συγκρίσεις και τα θετικά

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Την περασμένη Δευτέρα, με το πέσιμο της αυλαίας της 13ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του κυπριακού πρωταθλήματος 2016-17. Το ντέρμπι αιωνίων ήταν το τελευταίο για την Ομόνοια, στο οποίο γνώρισε την βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ με σκορ 1-4. Όπως κι’ αν ήρθε το σε βάρος της αποτέλεσμα, στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει καταγεγραμμένο είναι η βαριά ήττα. Βλέπετε, στην ιστορία δεν καταγράφονται ούτε άσχημες διαιτησίες, ούτε μέτριες εμφανίσεις, παρά μόνο το αποτέλεσμα…

Από το καλοκαίρι του 2016, οι πράσινοι ένα νέο πρότζεκτ, πορεύθηκαν με νέο τεχνικό τιμ, νέα διοίκηση και με τεχνικό διευθυντή (θέση που ήταν καλυμμένη για κάποια χρόνια), νέα οικονομικά δεδομένα αφού έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες με τον CAS πριν 15 μέρες και νέους ποδοσφαιριστές. Θα έλεγε κανείς, πως χτίζεται μία ομάδα σε γερές βάσεις (σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο), αποφασισμένη να αφήσει πίσω της κάποιες όχι και τόσο κολακευτικές πορείες της τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αφού ως γνωστών, οι δύο κατακτήσεις κυπέλλου (2010-11, 2011-12) και η μείωση των οικονομικών χρεών, αποτελούν… όαση στην έρημο.

Η αρχική πορεία του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα δεν ήταν η αναμενόμενη, τουλάχιστον για τους οπαδούς του. Οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, κόντρα σε θεωρητικά εύκολους αντιπάλους (2η και την 3η αγωνιστική με Αναγέννηση και Δόξα αντίστοιχα), έκρουσαν για τα καλά τον κώδωνα του κίνδυνου, όμως, η διοίκηση της Ομόνοιας διατήρησε την ψυχραιμία της, έδωσε πίστωση χρόνου σε Τζον Κάρβερ και Νίκο Νταμπίζα, κάτι που ζήτησαν αμφότεροι, και διατηρήθηκαν στο πράσινο οικοδόμημα. Η συνήθεια του πρόσφατου παρελθόντος για αλλαγή προπονητών σε κάθε στραβοπάτημα, δεν κυριάρχησε στην προκειμένη περίπτωση.

Η αγωνιστική εικόνα βελτιώθηκε, και παρά την ήττα κόντρα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ (1-2 & 0-1 αντίστοιχα), την ισοπαλία με την Νέα Σαλαμίνα (1-1), ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο κράτησαν το κεφάλι ψηλά, αποφασισμένοι να βελτιώσουν την εικόνα παιχνίδι με παιχνίδι.

Επομένως, το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει τους πράσινους έτοιμους να δουν την συνέχεια με αισιοδοξία, παρά την τελευταία βαριά ήττα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Η αγωνιστική εικόνα (κυρίως λόγω επιθετικής λειτουργίας) στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα, παρ’ όλο που οι πράσινοι βρίσκονται στο -8 (με 24 βαθμούς) από την κορυφή της βαθμολογίας και αυτό είναι που θέλουν να αξιοποιήσουν ενόψει της συνέχειας.

Εξάλλου, η έναρξη του δεύτερου γύρου και δη το ματς με τον Ερμή (10 Δεκεμβρίου / 19:00), ενώ όλοι υποστηρίζουν την άποψη πως με λίγες και καλές «πινελιές» στην ανασταλτική λειτουργία της Ομόνοιας ενόψει της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, η ομάδα της πρωτεύουσας θα βελτιωθεί και θα είναι σε θέση να κυνηγήσει με περισσότερες πιθανότητες τη διάκριση και τους στόχους της.

*Για τη ιστορία, να αναφέρουμε ότι στον πρώτο γύρο της περσινής περιόδου 2015-16, η Ομόνοια μάζεψε 26 βαθμούς, δύο περισσότερους από φέτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ