aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Ενωτικό πλάνο και επιλογή για την κορυφή»

«Ενωτικό πλάνο και επιλογή για την κορυφή»

Αρχίζει στις 19:00 η συνέντευξη Τύπου του συνδυασμού «Εμπρός Ομόνοια», που έχει εκφράσει πρόθεση να διεκδικήσει εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο των πρασίνων.

Το πλάνο του συνδυασμού έχει τίτλο «Η επιλογή για την κορυφή».

Στο πάνελ ο επικεφαλής Μιχάλης Ιορδάνους και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Τραν.

Μιχάλης Ιορδάνους: Για το πλάνο έχουμε δουλέψει αρκετά εδώ και πολλούς μήνες. Ο στόχος ήταν να το παρουσιάσουμε στο σωματείο για πολλούς λόγους, δυστυχώς η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική. Ο συνδυασμός είναι συνενωτικός, ελπίζω να είναι αφετηρία μίας νέας αρχής για την ηγεσία. Θα λειτουργήσει ενωτικά και στόχος είναι να δοθεί ένα τέλος στη διχόνοια στο σωματείο, βγάζει την Ομόνοια πιο δυνατή και οδηγώντας την στον δρόμο των επιτυχιών.

Γιάννος Τραν: Η δουλειά άρχισε πριν από 1 χρόνο και σκοπός είναι ένα πλάνο που θα έβγαζε την Ομόνοια από τη θέση που είναι τώρα. Το πλάνο βασίζεται σε μία μορφή που οι όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί δουλεύουν είναι η επανάκτηση της πρωταγωνιστικής πορείας και η οικονομική εξυγίανση.

Ο επαγγελματισμός και να πάμε μπροστά. Πρέπει να ανταποκριθούμε με τα δεδομένα της νεάς εποχής. Είμαστε η Ομόνοια, κάποτα μας ακολουθούσαν και αυτό θέλουμε να κάνουμε και σήμερα. Οι προσδοκίες του κόσμου μας ανάγκασαν να συγκροτήσουμε ένα πλάνο. Το πλάνο βασίζεται σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτης είναι η σωστή οργανωτική δομή, ο δεύτερος είναι η επένδυση στο μάρκετινγκ και ο τρίτος η αναδιοργάνωση της ακαδημίας με στόχο και όραμα.

Η οργανωτική δομή χωρίζεται σε τρία κομμάτια. Τα μέλη, θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτά για να μας βοηθήσουν οικονομικά και όχι μόνο. Το δεύτερο είναι ο ρόλος του Συμβουλίου, να πάψει η υφιστάμενη δομή όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας. Να σταματήσει να είναι εκτελεστικό όργανο. Τα τμήματα λειτουργίας θα αναλάβουν τον εκτελεστικό ρόλο.

Αυτά είναι το μάρκετινγκ / δημόσιες σχέσεις, η οικονομική διεύθυνση, το τμήμα εσωτερικού ελέγχου, το αθλητικό τμήμα και άλλες υπηρεσίες (ανθρωπινό δυναμικό και νομικοί σύμβουλοι). Η όλη επίβλεψη θα γίνεται από τον Εκτελεστικό Διευθυντή, ο οποίος θα εποπτεύεται.

ΜΕΛΗ

Το όραμα μας είναι να δώσουμε αξία σε κάθε Ομονοιάτη γιατί να γίνει μέλος. Πρέπει να του δώσεις μία αξία, να έχει άποψη στο μέλος και να έχει κάποια ωφελήματα. Ο στόχος του συνδυασμού είναι στα επόμενα 2 χρόνια να φτάσουμε στα 3.500 μέλη, είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι.

ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δεν πρέπει να είναι εκτελεστικός ο ρόλος του. Τα 15 άτομα είναι εθελοντές, δεν δουλεύει 8 ώρες την ημέρα για την Ομόνοια. Το κομμάτι αυτό πρέπει να το κάνει το έμμισθο προσωπικό, που θα θέλει να κάνει καριέρα στην Ομόνοια. Δημιουργείτε ένα υγιείς ανταγωνισμός και μία μάχη για το ποιος θα είναι ο καλύτερος.

Η επίβλεψη θα γίνεται μέσω του Εκτελεστικού Διευθυντή και μέσω της τεχνολογίας. Το συμβούλιο θα είναι υπεύθυνο προς τα μέλη του, ανά τακτά διαστήματα θα δίνει αναφορά για το που βρίσκεται η Ομόνοια. Θα έχει υποστήριξη από εξωτερικούς νομικούς συμβούλους.

Στόχος να γίνει επένδυση στον τεχνικό διευθυντή, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον τεχνικό διευθυντή της ακαδημίας, έτσι ώστε η φιλοσοφία να είναι η ίδια. Θα γίνει επένδυση και στα άλλα αθλήματα για να πηγαίνουν όλα τα τμήματα καλά.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Ούτε στα δάκτυλα δεν μπορούμε να μετρήσουμε από το 1983-2016 ποιοτικές επιλογές ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα. Δεν γίνεται η επένδυση, τη δεκαετία του 1970 η Ομόνοια ήταν πρωτοπόρος. Ούτε 5 παίχτες σε 23 χρόνια δεν βγήκαν ποιοτικοί παίχτες. Έτσι θα γίνει ο κόσμος περήφανος και θα γλυτώσει η Ομόνοια πολλά έξοδα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Ομόνοια δεν είναι μόνο ένα σωματείο. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε πολλά έργα (άποροι, μετανάστες, πρόσφυγες) και αυτά μας διαφοροποιούν από τους άλλους. Θα επενδύσουμε σε αυτό το κομμάτι για να γίνει ο κόσμος περήφανος πρώτα γι’ αυτό και μετά για τους τίτλους.

Κλείνοντας, το πλάνο μας δεν είναι τέλειο. Δεχόμαστε κριτική, θέλουμε να έρθετε κοντά να μας βοηθήσετε για κάνουμε την Ομόνοια μεγάλη. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να γίνει ο κόσμος περήφανος.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

* 3500 μέλη

* Ριζική αναδιοργάνωση

* Μη εκτελεστικό συμβούλιο

* Οικονομική θέση εξυγίανση και αυτονομία

* Τεχνικός διευθυντής

* Ακαδημία

* Επέκταση τμημάτων

* Αναβάθμιση υπόλοιπων τμημάτων

* Κοινωνική ευθύνη

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Πως μπορέιτε να εκλεγείτε στο Διοικητικό Συμβούλιο; Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του 2014, να υπάρχει ένας συνδυασμός κοινής αποδοχής για να βοηθήσουμε και εμείς με το δικό μας λιθαράκι. Αν συμμετάσχουν κάποια άτομα σε συνδυασμό κοινής απδοχής και θα εφαρμόσουμε το πλάνο. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι χρειάζονται αλλαγές, να πειστεί πρώτα ο κόσμος για το πλάνο και μετά βλέπουμε για τις εκλογές.

Αν υπάρχει πρόσβαση στα μέλη; Θα γίνεται έλεγχος στα μέλη. Πολλά πρέπει να αλλάξουν. Είναι κάτι που θα ζητήσουμε από το Διοικητικό Συμβούλιο και ελπίζουμε να έχουμε θετική ανταπόκριση.

Ποιος θα καθορίζει την πολιτική του συμβουλίου; Θα αποφασίζει το συμβούλιο και θα την εκτελεί ο εκτελεστικός διευθυντής.

Πότε θα υλοποιηθούν οι στόχο που θέσατε; Για να αρχίζει η οικονομική εξυγίανση είναι το πιο απλό. Η πρωταγωνιστική πορεία είναι στο dna μας, δεν είναι εύκολο, για να καταφέρεις να χτυπήσεις τον αντίπαλο, πρέπει να ενωθεί ο κόσμος. Να μπουν οι βάσεις γιατί τα τελευταία 3 χρόνια δεν μπήκαν βάσεις. Να μπουν οι σωστές βάσεις, να μπούμε στην πορεία, το μεγάλο πρόβλημα είναι στο μυαλό μας, πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ