aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΕύστοχη κατά 15,7%, έναντι 38,4%

Εύστοχη κατά 15,7%, έναντι 38,4%

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Είναι δίχως άλλο αποτυχία για την Ομόνοια ότι άφησε ομάδες, κυρίως νεοφώτιστες, να της πάρουν βαθμούς που ενδεχομένως με το τέλος του πρωταθλήματος να της φανούν πολύ σημαντικοί όσον αφορά την υλοποίηση του στόχου της. Παιχνίδια που θεωρητικά ήταν του… χεριού της δεν της βγήκαν όπως τα ήθελε και τα περίμενε, με αποτέλεσμα η έως τώρα συγκομιδή της να είναι απογοητευτική. Ό,τι έγινε όμως, έγινε. Χάθηκαν οριστικά οι βαθμοί και ως γνωστό στο ποδόσφαιρο δεν επιστρέφονται. Το θέμα είναι τι γίνεται απ’ εδώ και πέρα.

Τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα ίδια λάθη που στοίχισαν βαθμούς στα προηγούμενα ματς. Μάλιστα, ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν χάνει την πίστη του πως θα γυρίσει ο τροχός και το «τριφύλλι» θα βρει τον δρόμο του. Τα δύο βασικά ζητούμενα για τον Κύπριο τεχνικό είναι 1) να διορθωθούν οι χτυπητές αμυντικές αδυναμίες και β) να διατηρήσει η ομάδα του την επισκεψιμότητά της μπροστά από την αντίπαλη εστία όμως να είναι περισσότερο αποτελεσματική βάσει των ευκαιριών που δημιουργεί.

Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός πως στα μέχρι στιγμής έξι παιχνίδια που έδωσε η Ομόνοια, δέχθηκε εύκολα γκολ σε σχέση με τις τελικές προσπάθειες τού κάθε αντιπάλου της, ενώ με εξαίρεση το ματς κόντρα στην ΑΕΚ όπου της «βγήκαν» σε γκολ οι περισσότερες φάσεις, στα υπόλοιπα ματς έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες. Οι σχετικοί πίνακες που ακολουθούν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σε έξι αναμετρήσεις το «τριφύλλι» δημιούργησε ούτε λίγο ούτε πολύ 76 τελικές προσπάθειες (!) εκ των οποίων οι 12 έγιναν γκολ (15,7% ευστοχία). Αντίθετα, οι αντίπαλοι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας, καθώς όλοι μαζί έκαναν 26 τελικές και κατάφεραν να βάλουν 10 γκολ (38,4%).

Είναι ολοφάνερες δηλαδή οι αδυναμίες της Ομόνοιας, όμως άπαντες στην ομάδα πιστεύουν πως αν υπάρξει βελτίωση στον αμυντικό και επιθετικό τομέα, τότε τα θετικά αποτελέσματα είναι δεδομένα. Η (νέα) αρχή μπορεί να γίνει από τον επικείμενο αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Κυριακή, κοντή γιορτή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ