aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ€1.450.000 για χατίρι του Κολοβού και ο δανεισμός στην Ομόνοια

€1.450.000 για χατίρι του Κολοβού και ο δανεισμός στην Ομόνοια

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Για έναν ποδοσφαιριστή που πριν καλά-καλά συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του δαπανήθηκαν από δύο ομάδες 700.000 ευρώ (στη μία περίπτωση και κάτι… ψιλά) δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Και ο Δημήτρης Κολοβός μόνο τέτοιος δεν είναι.

Ο Ελλαδίτης ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης στη νίκη της Ομόνοιας με 3-1 επί της Νέας Σαλαμίνας. Μπήκε ως αλλαγή στο 53’ και πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ, έδωσε ένα στο «πιάτο» και αναμφίβολα κερδίζει τον τίτλο του MVP για τους πράσινους στον αγώνα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Αναστασίου όταν έδινε εντολή απόκτησής του από τη Μέχελεν ήξερε (πολύ καλά) τις ικανότητες του 25χρονου ακραίου επιθετικού, στον οποίο έδωσε μία ευκαιρία «αναγέννησης», αφού στο Βέλγιο δεν πέτυχε όσα ήθελε.

Διαβάστε επίσης: Oι Βέλγοι για Κολοβό: «Αναγεννήθηκε στην Κύπρο»

Σε ηλικία 20 ετών ο Κολοβός πήρε μετεγγραφή από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό Πειραιώς έναντι 750.000 ευρώ. Τις σεζόν 2013/14 και 2014/15 έπαιξε ως δανεικός στην ομάδα της Νέας Σμύρνης καταγράφοντας 61 συμμετοχές και 18 γκολ.

Ακολούθως πήγε στον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει θέση. Έπαιξε πέντε φορές με την ερυθρόλευκη φανέλα και το επόμενο καλοκαίρι πήγε ως δανεικός στην Μέχελεν, η οποία το καλοκαίρι του 2017 τον αγόρασε έναντι 700.000 ευρώ από την ομάδα του Πειραιά!

Συνολικά, δηλαδή, για τον Κολοβό δαπανήθηκε το ποσό του 1.450.000 ευρώ. Οι συχνοί τραυματισμοί ήταν ο κύριος λόγος που ο Κολοβός δεν είχε, μέχρι στιγμής, την καριέρα που όλοι περίμεναν καθώς ήταν από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο δανεισμός και η οψιόν αγοράς
Στην ανακοίνωση της μετεγγραφής που εξέδωσε η Μέχελεν γίνεται αναφορά σε δανεισμό του Κολοβού στην Ομόνοια, η οποία σύμφωνα με τους Βέλγους έχει το δικαίωμα αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι, δίχως να γίνεται αναφορά στο ποσό που απαιτείται να πληρώσουν οι πράσινοι.

Διαβάστε επίσης: Λοέ: «Με ρώτησε γιατί δεν έπαιζα ο Αναστασίου. Δεν ξέρω τι κάνει, αλλά…»

Εφόσον ο Κολοβός συνεχίσει τις υψηλές απαιτήσεις μέχρι και το καλοκαίρι είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα ζητήσει από τον Σταύρο Παπασταύρου να βάλει το χέρι στην τσέπη για να «δέσει» μια και καλή τον Ελλαδίτη στο «Ηλίας Πούλλος». Το συμβόλαιο του Κολοβού με την Μέχελεν λήγει το καλοκαίρι του 2020.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Ειδικά αφιερωμένα τα γκολ του Κολοβού, έτρεξε στον πάγκο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ