aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΜπεργκ: «Πλησίασε το επίπεδο της ομάδας ο Σέχου»

Μπεργκ: «Πλησίασε το επίπεδο της ομάδας ο Σέχου»

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μίλησε για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Εθνικό και τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Αναφέρθηκε στην περίοδο διακοπής του πρωταθλήματος, την αγωνιστική κατάσταση του Σέχου και έστειλε μήνυμά στον κόσμο των πρασίνων.

Για το ματς με τον Εθνικό: «Περιμένουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, όπως πάντα. Οι καλύτεροι τους παίκτες έχουν επιστρέψει μετά που προσβλήθηκαν από τον ιό. Περιμένουν ότι θα είναι όλοι διαθέσιμοι, έχουν καλούς παίκτες και είναι μία καλή ομάδα. Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να αγωνιστούμε κοντά στο καλύτερο μας επίπεδο».

Για τα χαρακτηριστικά του Εθνικού σε σχέση με πέρσι: «Έχουν αλλάξει λίγο κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, αλλά από ότι έχω δει μέχρι τώρα είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα. Έκανε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι εκτός έδρας απέναντι στον Απόλλωνα και είναι μία καλή ομάδα. Γίνονται καλύτερη ομάδα τώρα από ότι προηγουμένως και πιστεύω ότι πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξέρω ότι τα αποτελέσματά τους δεν είναι τα καλύτερα, αλλά όταν τους παρακολούθησα στα παιχνίδια τους είναι καλοί».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές έδωσαν ανταγωνιστικά παιχνίδια με διαφορετικές ομάδες και διαφορετικούς παίκτες. Άλλαξαν περιβάλλον και αυτό κάποιες φορές είναι καλό και κάποιες φορές όχι. Για τους παίκτες που παρέμειναν εδώ ήταν θετικό το γεγονός ότι μπόρεσαν να προπονηθούν γιατί είχαμε δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Τώρα είχαν την ευκαιρία δυνατών προπονήσεων για δύο εβδομάδες για να είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε έτοιμοι για τις επερχόμενες μας υποχρεώσεις με δύο παιχνίδια την εβδομάδα για δύο μήνες. Έτσι αυτές οι δύο βδομάδες ήταν πολύ σημαντικές για εμάς, σαν προετοιμασία για τον επόμενο μήνα».

Για τα παιχνίδια σε Ευρώπη και Κύπρο: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στα δύο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε στο πρωτάθλημα γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να συνεχίσουμε και να τερματίσουμε στην πρώτη θέση όπως και στην περσινή σεζόν. Για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ξανά. Την ίδια ώρα όμως, βρισκόμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ και θα αντιμετωπίσουμε κάποιες πολύ καλές ομάδες. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για εμάς. Θα συμμετέχουμε σε μία διοργάνωση που θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ως ομάδα και ως Σύλλογος. Ανυπομονούμε για αυτά τα παιχνίδια, αλλά την ίδια στιγμή ξέρουμε ότι τα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι το ίδιο σημαντικά».

Για την ετοιμότητα του Σέχου: «Γίνεται όλο και καλύτερα τώρα. Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύ σημαντικές για αυτόν. Έχει πλησιάσει το επίπεδο της ομάδας τώρα από ότι προηγουμένως. Ήρθε σε εμάς λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος και χρειαζόταν να προπονηθεί περισσότερο μαζί μας. Κυρίως στη φυσική του κατάσταση, αλλά και να μάθει τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Πιστεύω πως αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύ καλές για αυτόν».

Για τον κόσμο: «Να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο όπως μας στηρίζουν ως τώρα, που είναι φανταστικοί. Ο τρόπος που δείχνουν τη στήριξη τους προς τους παίκτες είναι εκπληκτικός, ακόμη και σε κάποιες δύσκολες στιγμές. Στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ ο Ντούρις δούλευε πολύ σκληρά στο γήπεδο, έκανε μία πολύ καλή κούρσα, βγήκε τετ α τετ έκανε καλό τελείωμα και ο τερματοφύλακας μία καλή απόκρουση. Ήταν τόσο απογοητευμένος, όμως οι φίλαθλοι μας άρχισαν να τον χειροκροτούν και να φωνάζουν το όνομά του. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος στήριξης της ομάδας. Το ίδιο και οι παίκτες όπως ο Βίτορ και ο Κούσουλος που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Ντούρις σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή, ήταν κάτι το εκπληκτικό. Πιστεύω ότι τους αρέσει που ο Ντούρις προσπαθεί πολύ, δουλεύει τόσο σκληρά, τρέχει πολύ και κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει η ομάδα. Βοηθά την ομάδα με πολλούς τρόπους, το βλέπουν αυτό και για τον χειροκροτούν και τον στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές. Ο κόσμος είναι φανταστικός. Μπορείς να διακρίνεις τη χαρά τους όταν κερδίζουμε. Ή όταν προκριθήκαμε στους ομίλους ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει για τον κάθε ένα και αυτό είναι κάτι πολύ καλό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ