aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑπό την «περίοδο χάριτος» στις πρόωρες πληρωμές και γεμάτες τσέπες

Από την «περίοδο χάριτος» στις πρόωρες πληρωμές και γεμάτες τσέπες

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Κακά τα ψέματα, εάν δεν άλλαζαν τα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ομόνοιας φέτος και δεν εμφανιζόταν κάποιος να επενδύσει ή να βάλει χρήματα στο σύλλογο, η διοίκηση των πρασίνων θα συγκρουόταν σε πολλά εμπόδια που αφορούσαν σε οικονομικά προβλήματα.

Ένα εξ αυτών, αφορά στο γεγονός πως δεν θα μπορούσε να μπει ο όρος «περίοδος χάριτος» στο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών, ο οποίος σχετίζεται με τη μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών και έδιδε το δικαίωμα στην ομάδα να μην αναγκάζεται να πληρώνει κάθε μήνα τους μισθούς. Και για να είναι εφικτό να μπορούν οι παίκτες να πληρώνονται στην ώρα τους ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα με την UEFA και τη FIFA, θα σήμαινε αυτόματη μείωση προϋπολογισμού σε μεγάλο βαθμό και κατ’ επέκταση διαφοροποίηση στόχων χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι πράσινοι δεν θα επιδίωκαν τη διάκριση αν οι συγκυρίες το επέτρεπαν.

Η κατάργηση της περιόδου χάριτος για τις μισθοδοσίες των ποδοσφαιριστών συμπεριλήφθηκε πέρυσι στη συμφωνία μεταξύ FIFPro και FIFA η οποία επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της FIFPro, που διεξήχθη στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Γι’ αυτό λοιπόν στη φετινή Ομόνοια, πέραν του επαγγελματισμού που υπάρχει μετά τη νέα τάξη πραγμάτων σε όλους τους τομείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ώστε να εκπέμπεται υγεία, το Δ.Σ. της Ομόνοιας Ποδόσφαιρο φροντίζει όχι απλά να είναι τυπικό στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στους παίκτες, αλλά να το πράττει αυτό και πρόωρα.

Όπως έγινε μερικές μέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος (προτού οι πράσινοι παίξουν με την Αλκή), έτσι και τώρα, αναμένεται πως θα δοθεί εντολή να πληρωθούν τον μήνα Σεπτέμβριο οι ποδοσφαιριστές από πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ή τη μέρα του αγώνα, με βάση πληροφορίες που διαρρέουν. Παράλληλα, ο επικεφαλής της εταιρείας, Σταύρος Παπασταύρου, φροντίζει να μεταφέρει μέσω των συνεργατών του, τα καλά του λόγια και να ανεβάζει το ηθικό των παικτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ