aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΆμυνα λιοντάρια, επίθεση κανόνια!

Άμυνα λιοντάρια, επίθεση κανόνια!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δεν πρέπει να είσαι ειδικός για να αντιληφθείς τη διαφορά στην εικόνα της Ομόνοιας, με τον Πέτεφ στον πάγκο της. Το «φωνάζουν» οι αριθμοί, σε άμυνα και επίθεση. Σαφώς βελτιωμένη σε όλους τους τομείς, ενδεικτικό του νέου αέρα που έφερε ο Βούλγαρος τεχνικός με την έλευσή του. Πάτησε το κουμπί με την ένδειξη «ON» και η ομάδα πήρε μπρος. Εάν θα προλάβει το τρένο της Ευρώπης είναι κάτι που θα διαφανεί στην πορεία μέσα από τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής οι πράσινοι δείχνουν συνέπεια και βαδίζουν στον σωστό δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έφυγα από την Ομόνοια λόγω οικονομικού»

Ας δούμε τους αριθμούς που επιβεβαιώνουν την αισθητή βελτίωση της Ομόνοιας σε άμυνα και επίθεση. Το «τριφύλλι», λοιπόν, στα τελευταία οκτώ ματς, όσα είναι στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο Πέτεφ, δέχθηκε οκτώ γκολ. Μέσος όρος ένα γκολ ανά αγώνα. Μάλιστα, στα τρία απ’ αυτά διατήρησε ανέπαφη την εστία της (Πάφο, Αλκή, Ερμή) κάτι που προηγουμένως φάνταζε ακατόρθωτο βάσει της αμυντικής συμπεριφοράς της. Το είχε πετύχει μόνο σ’ ένα ματς, αυτό με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ (1-0). Πριν την έλευση του Πέτεφ, σε 14 ματς είχε δεχθεί 24 γκολ, δηλαδή 1,71 ανά αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο θρύλος Νούνο ανάμεσα σε θρύλους (pics)

Όσον αφορά στην επίθεση, πέτυχε 22 γκολ σε 8 παιχνίδια, ενώ προηγουμένως είχε δει δίχτυα άλλες 22 φορές, όμως σε 14 αγώνες. Ο μέσος όρος από 1,57 εκτοξεύτηκε στο 2,75 ανά αγώνα. Πιο δημιουργική και κυρίως αποτελεσματική τους τελευταίους δυόμισι μήνες η ομάδα της Λευκωσίας. Στα αξιοσημείωτα της φετινής πορείας της Ομόνοιας είναι το γεγονός ότι, σε 22 αγώνες χρησιμοποιήθηκαν 4 τερματοφύλακες. Πρόκειται για τους Παναγή, Φελτχούιζεν, Χριστοδούλου και Μιχαΐλοφ. Δείγμα της έλλειψης σταθερότητας στον «άσο». Μάλιστα, είναι ορατό το ενδεχόμενο στο προσεχές ντέρμπι με την Ανόρθωση ο Αλβμπόγκε να γίνει ο πέμπτος τερματοφύλακας που θα υπερασπιστεί την εστία της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ