aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΑυτό, έρχεται σε δεύτερη μοίρα…

Αυτό, έρχεται σε δεύτερη μοίρα…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Ομόνοια κατάφερε να πετύχει δύο σερί νίκες σε παιχνίδια στα οποία δεν την ένοιαξε το θέαμα, αλλά η ουσία. Κάτι σημαίνει πως ο Πάμπος Χριστοδούλου, αποφάσισε να πορευθεί με μία πιο σίγουρη συνταγή και τακτική κτισμένη κυρίως στον ανασταλτικό τομέα. Την συνταγή με την οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε προηγούμενές του ομάδες να αγωνίζονται, και περισσότερο την ΑΕΛ. Άλλωστε ο ίδιος παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς, πως πλέον αυτός και οι παίκτες του θα έχουν στο μυαλό το βαθμολογικό όφελος και το απολαυστικό παιχνίδι έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο Κύπριος τεχνικός καλείται να αξιοποιήσει πιο σωστά τα γερά πνευμόνια των ποδοσφαιριστών του και βάσει των τελευταίων δύο εμφανίσεων του «τριφυλλιού», είναι λες και ζήτησε από αυτούς να είναι προσεκτικοί στο πρώτο ημίχρονο και να… κτυπάνε τον αντίπαλο στο ψαχνό στην επανάληψη. Έστω κι αν κινδύνεψε ελάχιστα απέναντι στην ΑΕΛ από αμυντικές αδράνειες, έστω κι αν κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα το ζητούμενο ήλθε στο τέλος. Σημασία έχει το τρίποντο… Απλά και κατανοητά.

Αν συνεχίσει να βάζει πόντους στο σακούλι της η Ομόνοια, δεν αναμένεται να δούμε στο εξής μία ομάδα που θα επιδιώξει να πνίξει τον αντίπαλό της, εκτός και αν της το επιτρέψουν ορισμένες συνθήκες στο παιχνίδι. Πλέον, ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με την θέληση των παικτών και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν να μην χαθούν άλλοι βαθμοί και οι δύο σερί νίκες είναι στοιχείο το οποίο αυξάνει την πίστη. Ποιότητα υπάρχει στο ρόστερ, βάθος επίσης. Εξ ου και οι μερικές εκπλήξεις στην ενδεκάδα της Ομόνοιας στο χθεσινό παιχνίδι, αφού λίγες μέρες προηγουμένως οι πράσινοι έπαιξαν με την ΑΕΛ. Απομένει, λοιπόν η σωστή αξιοποίηση του ρόστερ.

Στα δύο μέχρι στιγμής ντέρμπι (με ΑΕΚ και ΑΕΛ), η Ομόνοια κέρδισε και ενώπιων της έχει άλλο ένα, θεωρητικά πιο δύσκολο, καθώς θα παίξει κόντρα στην πρωτοπόρο Ανόρθωση. Τι χρειάζεται το «τριφύλλι» για να κερδίσει; Σωστή αμυντική λειτουργία, υπομονετική επιθετική ανάπτυξη, σθένος, πάθος και πίστη. Κι έτσι, αν τα καταφέρει αυτομάτως έρχεται η… εκτόξευση και ο ουρανός στο «Ηλίας Πούλλος» γίνεται πεντακάθαρος!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ