aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟμόνοια – Πάφος FC: Οι πρώτοι σε συμμετοχές και η ξεχωριστή τριάδα

Ομόνοια – Πάφος FC: Οι πρώτοι σε συμμετοχές και η ξεχωριστή τριάδα

→ Συνολικά στη διαδρομή για τον τελικό από πλευράς Ομόνοιας, πήραν χρόνο συμμετοχής 27 ποδοσφαιριστές. Συμμετοχή και στους τέσσερις αγώνες που προηγήθηκαν, είχαν οι Κακουλλής, Χαραλάμπους, Παναγιώτου και Κουλιμπαλί.

→ Από πλευράς Πάφος FC, χρόνο συμμετοχής πήραν και στα τέσσερα ματς οι Ζάιρο, Ίβουσιτς, Βαλακάρι, Τάνκοβιτς, Ρους, Ναμ και Μπότσκαϊ. Η Ομόνοια στην πορεία προς τον τελικό πέτυχε εννιά γκολ και δέχθηκε ένα, ενώ περίπου το ίδιο και η παφιακή ομάδα που είδε δίχτυα εννιά φορές και δέχθηκε δύο γκολ.

→ Στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της, η Ομόνοια διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Πιο παραγωγικό ήταν το πρώτο ημίχρονο των αγώνων της, όπου συνολικά έξι γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε τρία γκολ. Το ίδιο ακριβώς στατιστικό παρατηρήθηκε και στην περσινή πορεία της για τον τελικό, αλλά τότε είχε δώσει πέντε αγώνες.

→ Ο Μάριος Δημητρίου, που στο παρελθόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ομόνοιας, σκόραρε στο νικηφόρο 2-1 επί του Απόλλωνα στο «Στέλιος Κυριακίδης». Όπως αποδείχθηκε, το γκολ του 31χρονου μπακ ήταν καθοριστικό για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό. Ήταν η πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση και είχε περάσει ως αλλαγή.

→ Τρεις ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα και της Ομόνοιας και της Πάφος FC. Πρόκειται για τους Σεμέδο, Μπρούνο και Δημητρίου. Ο Σεμέδο, αφού αγωνίστηκε για δύο σεζόν (2021-22, 2022-23) στην Πάφος FC, έφυγε για ένα εξάμηνο και ακολούθως το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε για λογαριασμό της Ομόνοιας. Αντιθέτως, ο Μπρούνο ήλθε για την Ομόνοια το καλοκαίρι του 2022 και στα μέσα της σεζόν μετεγγράφηκε στην παφιακή ομάδα. Τέλος, ο Δημητρίου άρχισε την καριέρα του από την Ομόνοια, στην οποία αγωνίστηκε έως το 2018 και η Πάφος FC τον απέκτησε από την ΠΑΕΕΚ το 2023.

→ Ο σημερινός τελικός κυπέλλου Coca-Cola είναι αφιερωμένος στα άτομα με αυτισμό και το σύνθημα είναι: «Ένα γκολ στη συμπερίληψη – A goal for inclusivity».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ