aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΟμόνοια – Εθνικός 0-2: Με οδηγό τον Ντούρις την έσπρωξε στον γκρεμό (vid)

Ομόνοια – Εθνικός 0-2: Με οδηγό τον Ντούρις την έσπρωξε στον γκρεμό (vid)

Ένας πρώην πράσινος, ο Μίχαλ Ντούρις και τα δοκάρια (τέσσερα στο σύνολο), έσπρωξαν την Ομόνοια στην άκρη του γκρεμού και με το ένα πόδι εκτός εξάδας. Με δικό του γκολ ο Σλοβάκος (50’) και ασίστ (90+4’, γκολ Βοϊτκόφσκι) έδωσε στον ουραγό Εθνικό νίκη-ανάσα στη μάχη της παραμονής με 2-0, επί της ομάδας της Λευκωσίας, για την 20η αγωνιστική.

Ήττα-μαχαιριά για το «τριφυλλοφόρους» που βλέπουν τις πιθανότητες τους για είσοδο στο πρώτο γκρουπ της βαθμολογίας να ελαχιστοποιούνται, και την μπάλα να μην είναι πλέον στα δικά τους πόδια. Αυτή ήταν η όγδοη ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα που διεκδικεί είσοδο στην πρώτη εξάδα). Με 28 βαθμούς παραμένουν στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 20 ματς, δύο περισσότερα από Ανόρθωση (28 β.), ένα από Πάφος FC (29 β.) και δύο από ΑΠΟΕΛ (30 β.).

Τρίτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα για την προσφυγική ομάδα, και αυτή (όπως και οι άλλες δύο) με μηδέν παθητικό. Ανέβηκε στους 12 βαθμούς, και μείωσε στο -1 από την ΠΑΕΕΚ (έχει τρεις αγώνες λιγότερους), στο -5 από τον Ολυμπιακό (έχει δύο αγώνες λιγότερους) και στο -6 από τη Δόξα (έχει δύο αγώνες λιγότερους).

Το ματς

Υποψήφια για «Όσκαρ» ατυχίας ήταν στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα το πρώτου σαρανταπενταλέπτου, δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, χωρίς όμως να βρουν το πολυπόθητο γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Παρόλο που το «άγγιξαν» σε τρεις περιπτώσεις, σε ισάριθμα εκτός περιοχής σουτ των Τσέποβιτς (13’, 44’) και Ντίσκερουντ (32’), η μπάλα δεν τους έκανε το «χατίρι», χτυπώντας στο δοκάρι. Τη δικιά του μεγάλη ευκαιρία είχε ο Εθνικός, με τον Ντίσκερουντ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Ντούρις.

«Σόκαρε» με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο την Ομόνοια ο Σλοβάκος επιθετικός. Μετά από όμορφη επιθετική ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, ο Μάζουρεκ έδωσε την κάθετη πάσα στον Ιωάννου. Αυτός γύρισε στην περιοχή, εκεί που ήταν ο Ντούρις, που τελείωσε με μιας τη φάση, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα της πρώην ομάδας του. Ρίσκαρε μετά το γκολ η ομάδα της Λευκωσίας, ανέβασε παίκτες και ως αποτέλεσμα άφησε ανοικτούς χώρους στην άμυνα. Χώρους τους οποίους εκμεταλλεύτηκε, ο Εθνικός στην εκπνοή του ματς, με τον Βοϊτκόφσκι (90+4′), τελειώνοντας το. Δοκάρι (τέταρτο) είχαν οι γηπεδούχοι, ξανά με τον Ντίσκερουντ (56′).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου (61′ Κίκο), Γιούστε, Παναγιώτου (38′ Χαραλάμπους), Λέτσγιακς, Μπασιρού (63′ Παπουλής), Ντίσκερουντ, Λοϊζου (61′ Λοβέρα), Μποτεάκ, Κακουλλής, Τσέποβιτς.

Εθνικός (Νταβίντ Μπαντία): Χριστοδούλου, Γκόρουπετς, Άδωνη, Χολ, Πηλέας, Κ. Ηλία (86′ Ζάκπα), Άμπραχαμ, Ιωάννου (86′ Κυπριάνου), Μάζουρεκ (53′ Βοϊτκόφσκι), Μ. Ηλία (73′ Περατικός), Ντούρις.

Σκόρερ: – / Ντούρις 50′, Βοϊτκόφσκι 90+4′

Κίτρινες: Χαραλάμπους, Γιούστε, Παπουλής / Μάζουρεκ, Ιωάννου, Κ. Ηλία, Περατικός, Χριστοδούλου.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

Διαβάστε επίσης: Το «αντίο» των Ομονοιατών στον Τζιωνή (pics)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

– Ισορροπημένο το ματς στο ξεκίνημα, με διάθεση για επίθεση και οι δύο ομάδες.

9′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Κακουλλής πέρασε τον Χριστοδούλου, πήγε όμως πλάγια. Προσπάθησε να γυρίσει, εκεί ήταν ο Άμπραχαμ που έβαλε την προβολή. Στην επαναφορά έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

10′ Νέα καλή στιγμή για την Ομόνοια. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μποτεάκ, ο Τσέποβιτς πήρε την κεφαλιά, πάνω στη γραμμή απομάκρυνε ο Γκόρουπετς.

12′ Κίτρινη κάρτα στον Μάζουρεκ, για φάουλ στον Παναγιώτου.

13′ Δοκάρι για την Ομόνοια. Από το ύψος της περιοχής ο Τσέποβιτς έκανε το σουτ, στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ η μπάλα.

– Ανέβασαν ρυθμό οι πράσινοι, θέλουν το γρήγορο γκολ.

16′ Εντός περιοχής σουτ του Κακουλλή, το ‘βγαλε με δυσκολία ο Χριστοδούλου.

18′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό. Έγινε το γέμισμα στην περιοχή της Ομόνοιας, ο Μ. Ηλία κατέβασε, δεν μπόρεσε να σουτάρει, παρενέβη ο Φαμπιάνο. Πήρε μπάλα ο Ντούρις, στη συνέχεια και από πλάγια θέση, έκανε το σουτ, με τον Ντίσκερουντ να την απομακρύνει πριν περάσει τη γραμμή.

18’ Κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου για φάουλ στον Λοίζου.

– ‘Εχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα, δεν υπάρχουν φάσεις στα δέκα τελευταία λεπτά.

32’ Δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Ντίσκερουντ στην κίνηση, ξανά στο δοκάρι. Δεύτερο για την Ομόνοια, τρίτο στο ματς.

38′ Αναγκαστική αλλαγή για την Ομόνοια. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Παναγιώτου, ο οποίος συκγρούστηκε νωρίτερα με τον Ντούρις. Βγαίνει εκτός, στη θέση του Χαραλάμπους, που πάει να αγωνιστεί στον χώρο του κέντρου. Στη θέση του Παναγιώτου, στο κέντρο της άμυνας πάει ο Ντίσκερουντ.

40′ Όμορφη κάθετη πάσα του Τσέποβιτς στον Λέτσγιακς, αυτό γύρισε. Προσπάθησε με σουτ στην κίνηση ο Κακουλλής, έστειλε την μπάλα σε αμυντικό του Εθνικού.

44′ Τρίτο δοκάρι για την Ομόνοια, δεύτερο για τον Τσέποβιτς. Μακρινό, πολύ δυνατό, σουτ από τον Σέρβο, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και χτύπησε στην πλάτη του Χριστοδούλου, φεύγοντας σε κόρνερ. Άτυχοι οι πράσινοι.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Επτά τελικές για την Ομόνοια (δύο στον στόχο), μια για τον Εθνικό (μια στον στόχο).

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

50′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Εθνικός, με τον Ντούρις. Μετά από όμορφη επιθετική ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, ο Μάζουρεκ έδωσε την κάθετη πάσα στον Ιωάννου. Αυτός γύρισε στην περιοχή, εκεί που ήταν ο Σλοβάκος, που τελείωσε με μιας τη φάση, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα της πρώην ομάδας του. Δεν πανηγύρισε το γκολ ο Ντούρις, σήκωσε τα χέρια.

53′ Βοϊτκόφσκι αντί Μάζουρεκ.

56′ Τέταρτο δοκάρι για την Ομόνοια, ξανά με μακρινό, δυνατό σουτ του Ντίσκερουντ.

60′ Κίτρινη κάρτα στον Κ. Ηλία, για φάουλ στον Τσέποβιτς.

61′ Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια, Σέχου και Λοίζου εκτός, Κίκο και Λοβέρα εντός.

62′ Κίτρινη κάρτα και στον Χαραλάμπους.

63′ Παπουλής στη θέση του Μπασιρού.

68′ Κίτρινη στον Γιούστε, για φάουλ στον Βοϊτκόφσκι.

69′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Τσέποβιτς από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ στην κίνηση, απογοητευτικό το τελείωμα του. Πολύ ψηλά η μπάλα.

70′ Κίτρινη στον Παπουλή.

– Στο 55% η κατοχή της μπάλας για την Ομόνοια, στο 45% για τον Εθνικό.

73′ Περατικός αντί Μ. Ηλία.

74′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Εθνικό. Έφυγαν στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι, ο Ντούρις έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Περατικό, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο. Το σουτ του έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

– Βάζει πίεση η Ομόνοια, ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

86′ Κυπριανού αντί Ιωάννου και Ζάκπα αντί Κ. Ηλία.

87′ Σουτ του Ζάκπα, μπλόκαρε ο Φαμπιάνο.

89′ Κίτρινη και στον Περατικό, για φάουλ στον Λοβέρα.

89′ Σουτ του Παπουλή, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια, κάπου βρήκε η μπάλα και έφυγε κόρνερ.

89′ Σουτ του Ντίσκερουντ, άουτ.

– Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+4′ Κίτρινη στον Χριστοδούλου.

90+5′ ΓΚΟΛ 0-2 Ο Βοϊτσκόφσκι τελειώνει το ματς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ