aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΟμόνοια/ΑΠΟΕΛ: Ο Εντονγκαλά και τα νέα δεδομένα για Ακιντόλα

Ομόνοια/ΑΠΟΕΛ: Ο Εντονγκαλά και τα νέα δεδομένα για Ακιντόλα

Προ των πυλών του Αρχαγγέλου βρίσκεται ο Ντιμερσί Εντονγκαλά. Ο Κονγκολέζος διεθνής πολυθεσίτης μεσοεπιθετικός συμφώνησε σε όλα με τον ΑΠΟΕΛ και αναμένεται την Παρασκευή (14/8) στην Κύπρο για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής κάτοχος βελγικού διαβατηρίου υπήρξε συμπαίκτης για ένα χρόνο (από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018) με τον Κωνσταντίνο Λαΐφη και ο Κύπριος διεθνής αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο Goal.com.cy για την αξία του νέου αποκτήματος του ΑΠΟΕΛ (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

Ο Εντογκαλά αγωνίστηκε στην καριέρα του σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, κυρίως όμως αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ. Στη λήξασα σεζόν έπαιξε συνολικά σε 33 αγώνες σε Γκενκ και Κασίμπασα, εκ των οποίων τα 19 στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Οκτώ φορές έπαιξε ως αριστερός εξτρέμ, ενώ χρησιμοποιήθηκε μία φορά ως δεύτερος επιθετικός, ενώ άλλες τρεις αγωνίστηκε ως δεξί χαφ σε σχηματισμό 4-4-2.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Καταλήγει σε Ντιμερσί Εντονγκαλά για τα άκρα του! (vids)

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η μετεγγραφή Εντογκαλά βάζει τέλος στο σενάριο απόκτησης του Ακιντόλα. Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει στο ρόστερ για τις θέσεις των ακραίων επιθετικών τους Τάαμαρι, Εφραίμ, Γιάκολις, Χάνι ενώ λύσεις μπορεί να δώσει και ο Κλωναρίδης. Θα προκύψει και άλλη μετεγγραφή ακραίου επιθετικού; Η καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδος φέτος είναι μακράς διάρκειας και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά για το τι ξημερώνει η επόμενη μέρα. Η προσθήκη του Εντογκαλά δείχνει πως ο ΑΠΟΕΛ ήθελε να φυλάξει τα νώτα του βλέποντας ότι καθυστερούν οι εξελίξεις στην περίπτωση του Ακιντόλα, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα αδιαφορήσουν για τον Νιγηριανό εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος απόκτησής του.

Διαβάστε επίσης: Πρόλαβαν την Ομόνοια και ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα

Ο Νιγηριανός συμμετέχει στην προετοιμασία της Μίντιλαντ και μένει να διαφανεί κατά πόσο θα συνεχίσει στην ομάδα της Δανίας. Η Ομόνοια δεν έχει παρατήσει την προσπάθεια απόκτησης του 24χρονου εξτρέμ, κάνει υπομονή περιμένοντας τα νεότερα και γι’ αυτό δεν έχουν «τρέξει» οι διαδικασίες γι’ απόκτηση άλλου ακραίου επιθετικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ