aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΤι άρεσε και τι προβλημάτισε από την (νέα) Ομόνοια

Τι άρεσε και τι προβλημάτισε από την (νέα) Ομόνοια

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Από το δεκάλεπτο βίντεο της συνέντευξης του Νεόφυτου Λάρκου που δημοσίευσε η Ομόνοια το πρωί της Παρασκευής μπορεί να ξεχωρίσει κανείς πολλές τοποθετήσεις του Αθλητικού Διευθυντή της Ομόνοιας. «Αξιολογήσαμε 1500cv παικτών», είπε ο κ. Λάρκου. Μεγάλος αριθμός θα σκεφτεί κανείς, όμως μπας και ο Άνχελ Γκόμεθ (απολογούμαι στον κόσμο της Ομόνοιας που του υπενθυμίζω αυτό το όνομα) ή ο κάθε Αθλητικός Διευθυντής αξιολογεί λιγότερα σε μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού όταν ο κάθε ατζέντης προσπαθεί να… πλασάρει τους «δικούς» του ποδοσφαιριστές; Δεν νομίζω.

«Το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει στη 2η αγωνιστική, αλλά στην 32η. Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε Τα συναισθήματά μας είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά με ισορροπία, ούτως ώστε όλο αυτό το οικοδόμημα να βαδίσει στην ίδια πορεία και να έχουμε το αποτέλεσμα άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα που όλοι επιθυμούμε», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του Νεόφυτου Λάρκου.

Πόσο δίκαιο έχει…

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο οικοδόμημα της Ομόνοιας είναι το πόσο εύκολα έρχεται ο ενθουσιασμός και το πόσο εύκολα μηδενίζονται τα πάντα. Ο «μαραθώνιος» του πρωταθλήματος είναι πολύ μεγάλος και η Ομόνοια δεν θα κριθεί ούτε στη νίκη επί της Δόξας στον αγώνα της πρεμιέρας, ούτε στο παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου με την Νέα Σαλαμίνα. Το «ταμείο» θα γίνει το Μάη. Εκεί πρέπει η «σούμα» να βρίσκει χαμογελαστούς τον Σταύρο Παπασταύρου, τον Νεόφυτο Λάρκου, τον Χένινγκ Μπεργκ, τους παίκτες της Ομόνοιας και τον κάθε οπαδό του τριφυλλιού.

Διαβάστε επίσης: Έδωσε συγχαρητήρια στην Ομόνοια και έφυγε ο Χατζηλούκας, άφωνος ο Μπεργκ

Τα στοιχεία που άρεσαν

Σε κάθε πρεμιέρα δεν μετρά τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα. Η Ομόνοια πήρε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί, έχοντας οκτώ (!) νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Το «διπλό» (0-2) επί της Δόξας κρατάει τον ενθουσιασμό, προσφέρει ηρεμία και δίνει χρόνο στον Μπεργκ και τους παίκτες του. Θα είναι, σαφώς, ιδανικό για την Ομόνοια να κάνει το δύο στα δύο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Στα θετικά καταγράφεται το γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊρ. Η ποδοσφαιρική Κύπρος γνωρίζει τι μπορεί να κάνει ο Άγγλος επιθετικός. Το απέδειξε στις δύο πρώτες σεζόν του στην Ομόνοια. Πέρυσι πέτυχε μόλις δύο τέρματα σε ολόκληρο πρωτάθλημα και ήταν από τους κύριους λόγους που η Ομόνοια τερμάτισε στη χειρότερη θέση (6η) των τελευταίων 60 χρόνων.

Άρεσε, επίσης, η παρουσία παικτών που μπορούν να τροφοδοτήσουν τον Ντάρμπισαϊρ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άγγλος βρέθηκε σε θέση βολής άλλες 3-4 φορές από σέντρες ή συνδυασμούς των Τιάγκο, Ορτέγα και Μποτεάκ. Την περσινή σεζόν ήταν ζήτημα αν σε ολόκληρο παιχνίδι έφτανε με προϋποθέσεις μία φορά η μπάλα στον Ντάρμπισαϊρ.

Άρεσε η ποιότητα των νέων αποκτημάτων. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει αν οι νεοφερμένοι θα αποδειχθούν λίρα εκατό για την Ομόνοια ή αν θα δικαιώσουν τον Νεόφυτο Λάρκου που τους επέλεξε. Όμως, οι πλείστοι νέοι που έπαιξαν στο παιχνίδι με την Δόξα φανέρωσαν ότι διαθέτουν ποιότητα ως ποδοσφαιριστές. Αρκετά δραστήριος ο Ορτέγα με ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι, δημιουργικός και με αυτοπεποίθηση ο Τιάγκο, έμπειρος και ομαδικός ο Μποτεάκ, σταθερός ανασταλτικά ο Λέτσγιακς.

Αυτός που ξεχώρισε, όμως, ήταν ο Φράνσις Ουζόχο. Ο Νιγηριανός τερματοφύλακας στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου όταν άσκησε πίεση η Δόξα ήταν πάντα σε ετοιμότητα και «καθάρισε» για λογαριασμό της Ομόνοιας.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια – Δόξα: Ο MVP, η καθοριστική φάση και η διαιτησία

Τα αρνητικά

Η αυξομείωση στην απόδοσή της. Από το 45’ έως το 60’ που ήρθε το δεύτερο γκολ η Ομόνοια έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Δεν κατάφερε να βρει «αντίδοτο» στην πίεση από ψηλά της Δόξας και είχε αδυναμία να μεταφέρει την μπάλα με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε λάθη στο δικό της μισό και να δίνει τη δυνατότητα στην Δόξα να απειλήσει. Όπως δήλωσε και ο Χένινγκ Μπεργκ υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών και αν ήταν πιο εύστοχοι οι παίκτες της Δόξας στις ευκαιρίες που δημιούργησαν τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά.

Λανγκ και Λούφντερ δεν είχαν καλή συνεννόηση στο διάστημα που πίεση η Δόξα και άφησαν εκτεθειμένο τον Ουζόχο, ο οποίος ήταν «κέρβερος» στην εστία. Οι δύο στόπερ της Ομόνοιας έδειξαν ικανότητα στο να οργανώσουν το παιχνίδι από πίσω όταν είχαν χώρο στο πρώτο μέρος, όμως στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης δεν ήταν τόσο ψύχραιμοι.

Συμπέρασμα

Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Ομόνοιας. Υπάρχει ποιότητα, υπάρχει βάθος στον πάγκο σε αντίθεση με πέρσι και χρειάζεται μπόλικη δουλειά σε όλους τους τομείς για να φτάσει στα επίπεδα απόδοσης που επιβάλλεται για να πρωταγωνιστήσει. Και το σημαντικότερο, όπως είπε και ο Νεόφυτος Λάρκου, επιβάλλεται να μην υπάρχει υπερενθουσιασμός…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ