aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Το ξεχωριστό κεφάλαιο «Βύντρα» και τα ερωτηματικά

Ομόνοια: Το ξεχωριστό κεφάλαιο «Βύντρα» και τα ερωτηματικά

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Μια ξεχωριστή και ασυνήθιστη ιστορία έχει καταγράψει στην καριέρα του ο Λούκας Βύντρα. Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής μετεγγράφηκε στην Ομόνοια το Καλοκαίρι του 2016 έχοντας γεμάτη σεζόν. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, ο Πάμπος Χριστοδούλου τον είχε θέσει εκτός πλάνων καθώς δεν βρισκόταν στις επιλογές του για τη σεζόν 2017-18. Ο Βύντρα παρέμεινε στο «Ηλίας Πούλλος», έκανε μόνος προπόνηση, ωστόσο λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Κύπριος κόουτς αποτέλεσε παρελθόν και έτσι ο Βύντρα εγγράφηκε ξανά στο ρόστερ τον Ιανουάριο του 2018. Δεν το λες και συνηθισμένο…

Εκ τότε ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές όσων προπονητών διετέλεσαν στον πάγκο του «τριφυλλιού». Έχουμε και λέμε: Πέτεφ, Φρέντμπεργκ, Ολίβα, Γκόμεθ (για 2 ματς) και Γιάννης Αναστασίου. Από τον… πάγο που βρισκόταν για περίπου 6 μήνες, βρέθηκε βασικός και αναντικατάστατος. Μάλιστα, αν ρίξει κανείς μια ματιά στην καριέρα του, διαπιστώνει πως σε όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, καταγράφει φουλ συμμετοχές.

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο… επεισόδιο Ομόνοια-Primetel και η «απουσία» της ρήτρας

Αυτό που συμβάλλει στο πιο πάνω γεγονός είναι πως ο Βύντρα… ακουστά έχει τους τραυματισμούς όπως επίσης και τις αποβολές/τιμωρίες. Όπως μαθαίνουμε, αποτελεί παράδειγμα για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει στις προπονήσεις αλλά και στις επίσημες υποχρεώσεις του «τριφυλλιού». Έχει το εξαιρετικό -για τον ίδιο και τον προπονητή του- ατού πως δεν τραυματίζεται και αυτό του δίνει σταθερότητα. Σαφώς και σαν κεντρικός αμυντικός έχει υποπέσει και λάθη, όμως κανείς δεν τον έχει… εκτοπίσει. Ας μην ξεχνάμε πως στο ρόστερ υπάρχουν οι Γκαφούρ, Πρετσέ, Κατελάρης (αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός), ενώ ο πρώτος ήταν θεωρητικά μετεγγραφή-ενδεκάδας.

Διαβάστε επίσης: Τελικά το πρόβλημα της Ομόνοιας είναι ο Ντάρμπισαϊαρ

Ποιό ερώτημα προκύπτει εν τέλει; Ο Βύντρα έχει κλείσει ήδη τα 38, ενώ το συμβόλαιο του με την ομάδα της πρωτεύουσας ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο. Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και βάζει τέλος στην καριέρα του; Συνεχίζει να παίζει μπάλα; Και αν ναι, ποιες οι προθέσεις του ίδιου αλλά και της Ομόνοιας; Αυτό, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την Ομάδα Προγραμματισμού των πρασίνων, η οποία θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα πριν πάρει την τελική της απόφαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ