aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: H (σχεδόν) δεδομένη αποχώρηση από το ρόστερ και ο αντικαταστάτης

Ομόνοια: H (σχεδόν) δεδομένη αποχώρηση από το ρόστερ και ο αντικαταστάτης

Στην Ομόνοια αναμένουν τις όποιες οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της σεζόν και ποια θα είναι η κατάληξή της. Η ομάδα είναι στην κορυφή, σε μια εξαιρετική σεζόν μετά από πολλά χρόνια. Είναι σε στάση αναμονής των εξελίξεων, με την ευχή ότι θα είναι οι καλύτερες δυνατές για την ίδια. Πάντα, όμως, προέχει η υγεία όλων μας και είναι κάτι που σημειώνουν σε κάθε ευκαιρία οι πράσινοι.

Την ίδια ώρα, όμως, η Ομάδα Προγραμματισμού δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται και τη νέα περίοδο, έστω κι αν προέχει η φετινή και η κατάληξή της. Λάρκου, Ταραπουλούζης και Μπεργκ, θέλοντας να είναι προετοιμασμένοι και για του χρόνου, έχουν κάνει ήδη τις πρώτες σκέψεις για τις θέσεις στις οποίες θα θελήσουν να εντάξουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για ένα αρχικό πλάνο, το οποίο στην πορεία ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, αφού είναι πολλές οι παράμετροι που το καθορίζουν σε μία μετεγγραφική περίοδο και επίσης κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος των συνεπειών που θ’ αφήσει ο κορωνοϊός.

Το αρχικό πλάνο, λοιπόν, της Ομάδας Προγραμματισμού, όπως κατέγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το «Goal», περιλαμβάνει τέσσερις θέσεις για να καλυφθούν με μετεγγραφές. Αφορά τερματοφύλακα, στόπερ, εξτρέμ και επιθετικό, που θα φέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στοιχεία που ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού και στη φιλοσοφία της Ομόνοιας.

Οι πράσινοι θ’ αναζητήσουν κεντρικό αμυντικό, έστω και αν το δίδυμο Λούφτνερ – Λανγκ τα πάει περίφημα, ενώ ο Χούμποτσαν ανταποκρίθηκε επάξια όσες φορές κλήθηκε ν’ αντικαταστήσει έναν εκ των δύο. Ο λόγος που η Ομάδα Προγραμματισμού των «πρασίνων» θέλει ενίσχυση με στόπερ είναι γιατί η επιστροφή του Λούφτνερ στην Κοπεγχάγη πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Άλλωστε, ο Τσέχος αμυντικός σε πρόσφατες δηλώσεις που παραχώρησε σε ΜΜΕ της Δανίας ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο ρόστερ της πρώην ομάδας του Πιέρου Σωτηρίου.

Τη σεζόν 2017-18 ο Λούφτνερ ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην Κοπεγχάγη με 34 συμμετοχές. Πέρυσι έπαιξε μόλις μία φορά και ακολούθως τραυματίστηκε σοβαρά, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με εντολή του Στόλε Σολμπάκεν παραχωρήθηκε δανεικός και η Ομόνοια του Μπεργκ κρίθηκε ως κατάλληλος σταθμός για να βρει ξανά τα πατήματά του ο 26χρονος στόπερ. Και εκ του αποτελέσματος η επιλογή της Κοπεγχάγης κρίνεται ορθή, αφού ο Λούφτνερ αγωνίζεται ξανά σε ψηλό επίπεδο, σε μία πολύ οργανωμένη ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Με λίγα λόγια, ο Παπασταύρου λέει «ας δούμε την αλήθεια κατάματα»

Η Ομόνοια, λοιπόν, είναι αναγκασμένη το Καλοκαίρι να βρει τον αντικαταστάτη ενός σημαντικότατου κρίκου της πολύ γερής ανασταλτικής αλυσίδας που έφτιαξε. Την ίδια ώρα η διαφαινόμενη αποχώρηση του Λούφτνερ πιθανόν να δίνει εισιτήριο παραμονής στον Χούμποτσαν. Παρά τα 34 χρόνια του ο Σλοβάκος αμυντικός ανταποκρίθηκε άριστα όσες φορές κλήθηκε να παίξει, είτε ως κεντρικός αμυντικός, είτε ως ακραίος. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν, όμως δεν αποκλείεται ο επαγγελματικός, οι αντοχές και η αγωνιστική παρουσία του να του χαρίσουν άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ