aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Δέκα τότε, δέκα και τώρα

Ομόνοια: Δέκα τότε, δέκα και τώρα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα είχε στα πρόσφατα ισάριθμα παιχνίδια της η Ομόνοια. Αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν η απρόσμενη ισοπαλία με την Πάφος FC στο ΓΣΠ (0-0), η οποία ήρθε καπάκι με την ήττα από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (1-2). Ακόμη κι έτσι, η βαθμολογική συγκομιδή της Ομόνοιας στα πρώτα πέντε ματς του β’ γύρου είναι η ίδια με τα αντίστοιχα παιχνίδια με το ξεκίνημα της σεζόν, για τον α’ γύρο. Δέκα βαθμούς τότε, δέκα και τώρα. Σταθερότητα στους βαθμούς που συγκέντρωσε αλλά με διαφορετικά αποτελέσματα στους τρεις από τους πέντε αγώνες.

Οι πράσινοι, λοιπόν, κατάφεραν και στους δύο γύρους να μαζέψουν τους 10 από τους 15 βαθμούς που διεκδίκησαν. Βαθμολογική συγκομιδή που δεν κρίνεται απογοητευτική· θα μπορούσαν όμως να αποφύγουν κάποια απρόσμενα αποτελέσματα, με τα δύο να είναι απέναντι στην Πάφος FC, αρχικά η ήττα (1-2) και ακολούθως η ισοπαλία (0-0). Η ομάδα του Μπεργκ ήταν σταθερή στα αποτελέσματά της απέναντι στις Δόξα και Νέα Σαλαμίνα, τις οποίες νίκησε και στους δύο γύρους, μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Στον α’ γύρο εξήλθε ισόπαλη με την ΑΕΚ στο Αρένα (2-2) και την κέρδισε στο ΓΣΠ (3-2). Επίσης, νίκησε τον Απόλλωνα εντός έδρας (1-0) και έχασε εκτός έδρας (1-2). Και με την Πάφος FC, έχασε στο «Στέλιος Κυριακίδης» (1-2) και εξήλθε ισόπαλη στο ΓΣΠ (0-0).

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Αν δεις τα στιγμιότυπα θα μείνεις έκπληκτος…»

Ακολούθως, στον α’ γύρο, από την 6η έως την 11η αγωνιστική, δηλαδή σε έξι αγώνες, οι πράσινοι συγκέντρωσαν ακόμη 12 βαθμούς. Νίκησαν Εθνικό (2-1), ΑΕΛ (1-0), Παραλίμνι (2-0) και έμειναν στην ισοπαλία με Ανόρθωση (0-0), Ολυμπιακό (1-1) και ΑΠΟΕΛ (0-0). Αυτή τη φορά, στα αντίστοιχα ματς του β’ γύρου, θα θελήσουν να έχουν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, έτσι ώστε να εισέλθουν στη διαδικασία των πλέι οφ με απαιτήσεις. Την αρχή θα κυνηγήσουν να την κάνουν στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην πρωτοπόρο Ανόρθωση. Να αντιδράσουν, να «φωνάξουν» πως έχουν τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα να μείνουν εκεί ψηλά, ανταγωνιστικοί και απαιτητικοί. Άλλωστε, επιβάλλεται να γίνει αφού η διαφορά σήμερα με την προσεχή αντίπαλό της είναι στους 4 βαθμούς, 36 έναντι 32.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ