aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑNεοφύτου: «Αθέτηση συμφωνίας από πλευράς CYTA»

Nεοφύτου: «Αθέτηση συμφωνίας από πλευράς CYTA»

Τη θέση ότι η CYTA προέβαλε απαιτήσεις αφού υπέγραψε συμφωνία με την Ομόνοια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της Συλλόγου, Χρίστος Νεοφύτου.

H θέση αρχής και διαφάνειας της Cyta

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, goal.com.cy, ο Χρίστος Νεοφύτου υπογράμμισε ότι «αυτό που πρέπει να λεχθεί, είναι ότι υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση για το εν λόγω θέμα και ως Oμόνοια θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς συνέβη με την CYTA αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του σωματείου μας για την περίοδο 2019-2024».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομόνοιας τόνισε ότι «η CYTA μετά από συζητήσεις με το Σωματείο μας αναφορικά με τα εγχώρια τηλεοπτικά δικαιώματα για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2019-2014 αλλά και τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δικαιώματα για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2017- 2024, στις 17/01/2017, μας είχε αποστείλει υπογεγραμμένη γραπτή συμφωνία στην οποία αναφέρονταν ρητά το αντάλλαγμα για την παραχώρηση των εν λόγω δικαιωμάτων, οι βασικοί όροι της συμφωνίας, το χρονοδιάγραμμα καταβολής της πρώτης πληρωμής, καθώς επίσης και ότι όλοι οι όροι της συμφωνίας είναι δεσμευτικοί και έχουν πλήρη ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής τους».

Πρόσθεσε πως υπάρχει έγγραφη δέσμευση από την CYTA, ότι εντός 15 εργάσιμων ημερών, θα υπογραφεί η κυρίως συμφωνία και θα καταβληθεί η πρώτη πληρωμή.

Ομόνοια: Οριστικό ναυάγιο με τη Cyta

«Η Ομόνοια υπέγραψε και απέστειλε στην CYTA την συμφωνία εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που ήταν καταβλητέα η πρώτη πληρωμή, η CYTA προέβαλε για πρώτη φορά κάποιες απαιτήσεις σχετικά με την παροχή εγγυήσεων από το Σωματείο, ότι δηλαδή θα ήμασταν σε θέση να τους παραχωρήσουμε τα δικαιώματα, καθώς επίσης και να παρουσιάσουμε έγγραφη αποδέσμευση από τον υφιστάμενο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα συνεργάτη μας».

Υπογράμμισε πως «αυτές οι απαιτήσεις τέθηκαν για πρώτη φορά από τη CYTA μετά την υπογραφή της συμφωνίας και δύο ημέρες πριν την καταβολή της πρώτης πληρωμής».

«Ακολούθησε ανταλλαγή επιστολών και το αποτέλεσμα ήταν το Σωματείο μας να τερματίσει την συμφωνία με αποκλειστική υπαιτιότητα της CYTA για το λόγο ότι δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να επιφυλάξει πλήρως τα δικαιώματα του για να διεκδικήσει αποζημιώσεις και οιανδήποτε άλλη θεραπεία ή μέτρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Σωματείου», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας των «πρασίνων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ