aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟμοιότητες και διαφορές με το 2015-16

Ομοιότητες και διαφορές με το 2015-16

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τα διαπιστευτήρια της συνεχίζει να δίνει η Νέα Σαλαμίνα στην τρέχουσα σεζόν, πείθοντας για τις μεγάλες φετινές δυνατότητές της, ακόμη και τους πιο… «άπιστους Θωμάδες» οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Να αναφερθούμε στην εξαιρετική μελέτη που έγινε για τις προσθαφαιρέσεις το περασμένο Καλοκαίρι και στο σωστό διάβασμα των αντιπάλων; Στο γεγονός πως το τεχνικό τιμ αποτελείται από άτομα τα οποία δουλεύουν σκληρά και στον τομέα της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών, κάνοντάς τους να αποδίδουν πολύ περισσότερα απ’ όσα περίμενε κανείς;

Όχι, διότι αυτά διαπιστώνονται από την αντανάκλαση του «καθρέφτη του γηπέδου» και κυρίως από την έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή των ερυθρόλευκων. Διότι 13 πόντοι σε εφτά παιχνίδια για μία ομάδα η οποία άρχισε… χαμηλόφωνα στη φετινή σεζόν όσον αφορά στους στόχους της, θεωρείται σπουδαίο επίτευγμα. Πλέον η ομάδα της Αμμοχώστου δημιούργησε θόρυβο και συνεχίζει σε υψηλές εντάσεις να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Από την περίοδο 2011-12, όταν η Σαλαμίνα επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία και σταθεροποιήθηκε, μέχρι σήμερα, μία φορά (τη σεζόν 2015-16) κατάφερε να συμμετέχει στα πλέι οφ της πρώτης εξάδας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Και φέτος θα επιδιώξει να το επαναλάβει, έστω κι αν επισήμως τηρούνται χαμηλοί τόνοι. Τις δυνατότητες όπως προαναφέραμε, τις έχει η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, η οποία ήδη μετράει τους ίδιους πόντους με το 2015-16 (13) και τις ίδιες νίκες, ισοπαλίες, ήττες (4-1-2). Η διαφορά εντοπίζεται στα τέρματα. Τότε πέτυχε 14 και δέχθηκε 12, φέτος μέχρι στιγμής μετράει 13 γκολ ενεργητικό και 8 παθητικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ