aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ«Τετράστερος» ο Ολυμπιακός, άσφαιρος ο Εθνικός! (pics & video)

«Τετράστερος» ο Ολυμπιακός, άσφαιρος ο Εθνικός! (pics & video)

Έσπασε το… ρόδι ο Ολυμπιακός. Έπρεπε να έρθει η 9η αγωνιστική για να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη και το έκανε με εμφαντικό τρόπο, συντρίβοντας τον Εθνικό (4-0) στο Μακάρειο και δίνοντας χαρά στους οπαδούς του. Πετυχαίνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» και εκμεταλλεύτηκε το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ της Πάφος FC και το Παραλιμνίου (1-1) που έγινε νωρίτερα στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Κι αυτό γιατί η νίκη επί των «μπλε» της Άχνας, επιτρέπει στους «μαυροπράσινους» να ανεβούν μια θέση στη βαθμολογικά και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία. Από πλευράς Εθνικού, ήταν μια άσχημη εμφάνιση, μια κακή παρένθεση που θα πρέπει να ξεχάσουν άμεσα άπαντες στην ομάδα. Τα πολλά αμυντικά λάθη ήταν αυτά που στοίχησαν ακριβά.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκα πιο δυνατά και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Παπαγεωργίου (6’, 24’), με τους γηπεδούχους να μη συγχωρούν και στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από σέντρα του Ψάλτη, ο Ντουβεντρού έστω και με δόση τύχης κατέβασε την μπάλα μπροστά του και με πλασέ νίκησε τον Μπογκατίνοφ (34’). Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών του Πάμπου Χριστοδούλου, οι οποίοι αναζήτησαν άλλο ένα γκολ για να πάρουν σημαντικό προβάδισμα και το βρήκαν με πανομοιότυπο τρόπο και με δράστες τους ίδιους παίκτες. Σέντρα του Ψάλτη, κεφαλιά αυτή τη φορά από τον Ντουβεντρού (43’) και το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ο οποίο –αφού συμπληρώθηκε το πρώτο 10λεπτο- κατάφερε να πετύχει άλλο ένα γκολ, με τον Ζαχαρίου (56’), ο οποίος μετά από ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο (Κυπριανού) και ακολούθως νίκησε τον Μπογκαντίνοφ. Όσο κι αν υπήρχε χρόνος, κάπου εκεί είναι η αλήθεια τα πάντα είχαν τελειώσει και η νίκη θα κατέληγε σε… μαυροπράσινα χέρια. Έτσι, το γκολ που πέτυχε ο Αγιτέ (63’), εκμεταλλευόμενος ασταθής απόκρουση του Μπογκατίνοφ μετά από σουτ του Ενόχ, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ολυμπιακός (Πάμπος Χριστοδούλου: Μπάιζα, Ψάλτης, Σωτηρίου, Ενόχ, Κίκο, Κάντε, Ακόστα (5′ Οικονομίδης), Ντουβεντρού, Ζαχαρίου, Αγιτέ (71′ Κα), Μπιλάλ (76′ Ροζέιρο).

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Γκλομπάρτ, Κουντόβιακ, Ντέιβιντσον, Ευσταθίου, Μιγκελίτο, Παπαγεωργίου (61′ Ηλία), Λαμπάν, Κυπριανού, Κονέ (61′ Μαρκόσκι), Κοστόφσκι.

Σκόρερ: 31′, 43′ Ντουβεντρού, 56′ Ζαχαρίου, 64′ Aγιτέ

Κίτρινες: -/-

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης.

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ