aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΤα ρεζιλίκια στη Β’ Κατηγορία οδήγησαν σε αναβολή

Τα ρεζιλίκια στη Β’ Κατηγορία οδήγησαν σε αναβολή

Στην Α’ Κατηγορία ησυχάσαμε τον τελευταίο χρόνο από τους φακέλους για προσυνεννοημένα παιχνίδια από την UEFA, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύθηκε, απλώς μεταφέρθηκε… αμέσως πιο κάτω. Εξ ου και η άμεση αναστολή του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, που αποφάσισε χθες ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, η οποία παραπέμπει την απόφασή της προς επικύρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Οι έξπερτ του «1» ημίχρονο, «2» τελικό δεν λογαριάζουν κανέναν!

Όπως ανακοινώθηκε, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ασχολήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της εκτενώς με το θέμα τού επαναλαμβανόμενου φαινομένου αγώνων του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, που όπως προκύπτει από εκθέσεις που αποστέλλονται από την UEFA, ενδέχεται να υπήρξε προσυνεννόηση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ώσπου να αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος, η ΚΟΠ, σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της UEFA, θα προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση «βόμβα»: Αναστολή του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας για στημένα

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, στην επόμενη συνεδρία του θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης για αλλαγές στη δομή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Αξίζει να αναφερθεί, πως πριν από την κοινοποίηση της απόφασης από την ΚΟΠ, προηγήθηκε ανακοίνωση του Άρη με αφορμή την είδηση ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση για το διακοπέν παιχνίδι με τον Οθέλλο.

Στην ανακοίνωσή τους, οι πράσινοι ζήτησαν την αναβολή των παιχνιδιών της Β’ Κατηγορίας ώσπου να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ άφησαν αιχμές για την αποχώρηση του Βέσκο Μιχαήλοβιτς από το πόστο του προπονητή της ομάδας της Αθηένου. «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είμαστε θιασώτες ενός καλοστημένου έργου όπου σβήνουν τα φώτα και απολύονται προπονητές που δεν υπακούν στα θέλω κάποιων. Σαν Άρης Λεμεσού και σεβόμενοι την ιστορία μας είχαμε επιλέξει τον δρόμο της σιωπής στα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στον αγώνα του Οθέλλου με τον Ολυμπιακό. Σήμερα (σ.σ.: χθες) μετά λύπης πληροφορηθήκαμε από μια λιτή ανακοίνωση (χωρίς καν να αναφέρονται οι λόγοι) ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν θα διεξαχθεί και θα αποφασίσει η Δικαστική Επιτροπή (σ.σ.: Αθλητικός Δικαστής) της ΚΟΠ για την τύχη του κατόπιν ένστασης του Ολυμπιακού.

Η απογοήτευση και η οργή μας είναι μεγάλη, γι’ αυτό από τώρα και στο εξής δεν θα σιωπήσουμε και θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα και θεμιτά όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ζητάμε επίσης όπως όλοι οι αγώνες της Β’ Κατηγορίας να αναβληθούν ώσπου να τελεσιδικήσει η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής (σ.σ.: του Αθλητικού Δικαστή) διότι κατά τη γνώμη μας η διεξαγωγή ή όχι του αγώνα επηρεάζει τόσο την άνοδο στην Α’ Κατηγορία όσο και τον υποβιβασμό στη Γ’ κατηγορία. Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους αρμόδιους είναι πολλά για τις συνθήκες διακοπής του αγώνα και όσα ακολούθησαν (π.χ.: τηρούνταν οι κανόνες διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα κι αν δεν τηρούνταν γιατί διεξήχθηκε;). Καλούμε και τα άλλα σωματεία της Β’ κατηγορίας να τοποθετηθούν. Οι αγώνες κερδίζονται και χάνονται στα γήπεδα».

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε και η Αναγέννηση Δερύνειας αφήνοντας αιχμές, μέσω του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τίτλο: «Φώτα Σβηστά». Με απλά λόγια, όλα «φωνάζουν» πως στη Β’ Κατηγορία γίνονται πράγματα και θαύματα και ελπίζουμε ότι η ΚΟΠ θα πάρει δραστικά μέτρα ως προς την πάταξη του φαινομένου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ