aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑ«Καραβίδας»: «Θα φτάσουμε στα άκρα. 14 ομάδες, ίσως να πάμε και σε 16»

«Καραβίδας»: «Θα φτάσουμε στα άκρα. 14 ομάδες, ίσως να πάμε και σε 16»

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απόφαση διεξαγωγής του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν με 12 ομάδες, καθώς το αίτημα για πρωτάθλημα 14 ομάδων απορρίφθηκε με ψήφους 19-2, επανέρχεται στο προσκήνιο νέο αίτημα.

Το κίνημα για 14 ομάδες επανέρχεται και επαναφέρει την πρόταση με τον πρόεδρο της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου να δηλώνει πως είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα ώστε να περάσουν το αίτημά τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Aν ισχύουν οι πληροφορίες για νέες διεργασίες αιτήματος για 14 ομάδες, είπε: «Υπάρχουν διεργασίες και αυτή τη φορά είναι πολύ σοβαρές. Θα κάνουμε τα πάντα. Έχει αποδειχθεί ότι το πρωτάθλημα των 14 ομάδων είναι το καλύτερο των τελευταίων χρόνων. Ένα προϊόν που είναι το πιο συναρπαστικό γιατί θέλουμε να το ξηλώσουμε και τα οφέλη του να τα επωφελούνται 4-5 ομάδες σε καιρό πανδημίας;».

Αφού πρόσφατα η συγκεκριμένη εισήγηση απορρίφθηκε. Είναι λογικό να τεθεί ξανά και ενώ το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος; «Αποφασίστηκε από τη μειονότητα. Είναι αντισυνταγματικό και δεν είναι σωστό. Σε καμιά χώρα δεν κάνουν αυτό που θέλουν οι πέντε και να αγνοούμε τους 25. Μας είχε φέρει προ τετελεσμένων. Μας είπαν ότι θα μέναμε στις 14 αλλά την τελευταία στιγμή κάποιοι πρόεδροι άλλαξαν άποψη. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλα, όχι η μειονότητα».

Ποιοι συμμετέχουν στις διεργασίες για επαναφορά της εισήγησης; «Συμμετέχουν μικρομεσαία σωματεία και σωματεία του Big 6, ο ΠΑΣΠ και ο Σύνδεσμος Προπονητών. Θα εμπλακούν κι άλλοι ώστε το φαινόμενο να σταματήσει».

Πότε ζητάτε να τεθεί σε εφαρμογή; Από το επόμενο πρωτάθλημα; «Από σήμερα να μείνουμε στις 14, ίσως να πάμε και στις 16. Αποδεδειγμένα αυτό το πρωτάθλημα είναι το πιο συναρπαστικό και θέλουμε να το ξηλώσουμε. Υπάρχουν κανονισμοί και πάντα σπάζουν. Αν το καλό του ποδοσφαίρου αποδεδειγμένα είναι να πάμε στις 14, δεν υπάρχει θέμα πότε θα αλλάξει. Αν η ομάδα μου κινδύνευε να πέσει δεν θα μιλούσα, αλλά είναι κάτι που δεν είναι σωστό».

Δεν είναι λάθος η στιγμή που το επιδιώκετε ξανά; «Μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα και το καλοκαίρι να πούμε ότι πάμε σε 14. Δεν έχει σημασία ο χρόνος. Πέρσι δεν ξεκινήσαμε με Κύπριους διαιτητές και μετά μπήκαν οι ξένοι; Αν είναι για το καλό του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν 1000 τρόποι».

Για τη θέση της ΚΟΠ: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση, αλλά η ΚΟΠ είμαστε εμείς, τα σωματεία».

Τι προτίθεστε να κάνετε εάν δεν γίνει αποδεχτή η πρότασή σας; «Αν χρειαστεί θα φτάσουμε στα άκρα. Θα κάνουμε τα πάντα για να το αλλάξουμε. Τι συζητάμε και οι τρόποι που θα ενεργήσουμε είναι θέμα δικό μας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε εξελίξεις».

Για το θέμα ξένων διαιτητών: «Είμαι κάθετα εναντίον. Υπάρχει πρόβλημα στη διαιτησία, όμως δεν λύνεται με το πρόβλημα των ξένων. Δεν θέλω να έχω ξένους διαιτητές στα παιχνίδια της Δόξας και να πληρώνουμε περισσότερο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ