aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΗ Δόξα έχει τη «θηλιά», ο Ολυμπιακός την ευκαιρία

Η Δόξα έχει τη «θηλιά», ο Ολυμπιακός την ευκαιρία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με ντέρμπι της ουράς ανοίγει απόψε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας. Η Δόξα θα υποδεχτεί τυπικά τον Ολυμπιακό στην κοινή έδρα τους, το Μακάρειο (19:00, Cytavision Sports 1), σε παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον για τη μάχη της παραμονής.

Περισσότερο «καίγεται» για νίκη η ομάδα της Κατωκοπιάς, η οποία βρίσκεται στον πυθμένα της βαθμολογίας. Ενδεχόμενη ήττα θα πυκνώσει τα μαύρα σύννεφα πάνω από το στρατόπεδό της, ενώ ούτε η ισοπαλία θα θεωρηθεί επιτυχία. Στον αντίποδα, οι Τακτακαλίτες έχουν απόσταση έξι βαθμών από τη σημερινή αντίπαλό τους και δεν θα είναι καταστροφή αν τη διατηρήσουν. Εννοείται, όμως, ότι θα κυνηγήσουν με πάθος το τρίποντο, θέλοντας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και να ανοίξουν την ψαλίδα, ενδεχόμενο που θα τους κάνει να αισθανθούν ακόμα πιο ασφαλείς.

Για τη Δόξα είναι θετικό πως μόνο το όνομα του Μιγκέλ Καρλίτος και του Λουκάς Μπραπίγια αναγράφεται στο απουσιολόγιο του Έντουαρντ Ερανοσιάν. Επομένως, η σίγουρη αλλαγή, σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ομόνοια, θα είναι η αντικατάσταση του Καρλίτος, με βασικό υποψήφιο τον Ίταλο ντε Καρβάλιο.

Από πλευράς Ολυμπιακού, δεν θα αγωνιστούν οι παροπλισμένοι Γιώργος Οικονομίδης, Εγιόνγκ Ενόχ και Τιάγκο Αζουλάο. Όσο για τα νέα πρόσωπα του αρχικού σχήματος, σε σχέση με το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, αναμένεται να είναι οι Σαμπίνια, Ραφαέλ Ακόστα, Μπιλάλ Αμντί και Παναγιώτης Ζαχαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ