aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός – Ολυμπιακός: Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί πρόκρισης

Εθνικός – Ολυμπιακός: Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί πρόκρισης

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, άφησαν Εθνικός και Ολυμπιακός, που εξήλθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στους «8» της διοργάνωσης. Μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν με 0-2 έχασαν οι μαυροπράσινοι στο 61′ με τον Σαντάνα να αστοχεί από την άσπρη βούλα. Απάντησαν λίγα λεπτά πριν το τέλος (84′) οι γηπεδούχοι και διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό στις 17 Μαρτίου στο «Μακάρειο».

Το ματς

Πιο δυνατά και με περισσότερη διάθεση, μπήκε ο Εθνικός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να βρει τα πατήματα του. Οι γηπεδούχοι απείλησαν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που έψαχναν αν και δημιούργησαν μερικές καλές ευκαιρίες. Από την άλλη οι μαυροπράσινοι στην πρώτη και μοναδική τους ευκαιρία, στο πρώτο μέρος, ήταν απόλυτα εύστοχοι. Μετά από κλέψιμο και ωραίο γύρισμα στην περιοχή του Ψάλτη, ο Σάλι ήρθε από πίσω και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Στρατηλάτη. Στην συνέχεια ξανά η προσφυγική ομάδα προσπάθησε να απαντήσει χωρίς να τα καταφέρνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι. Ήταν πιο επιθετικός απ’ ότι στο πρώτο και έψαξε για το δεύτερο γκολ που θα του έδινε γερό προβάδισμα πρόκρισης. Στο 61’ έφτασε μια ανάσα από την επίτευξη του, ωστόσο ο Σαντάνα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ήταν αρκετά άστοχος, στέλνοντας το σουτ του πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Στρατηλάτη.

Μετά το χαμένο πέναλτι οι γηπεδούχοι ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δημιούργησαν προϋποθέσεις χωρίς ωστόσο να απειλούν ουσιαστικά. Στο 84’ όμως οι μαυροπράσινοι πιάστηκαν στον… ύπνο. Ανέβηκαν για την εκτέλεση κόρνερ στην περιοχή του Εθνικού, οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Χαραλάμπους κέρδισαν τη μπάλα και έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Ντόλεζαλ κουβάλησε τη μπάλα μέχρι την περιοχή του Μιχαήλ, και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Ουαλί. Ο Γάλλος από κοντά και σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει και διαμορφώσει το 1-1, που έμεινε μέχρι τέλους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Στρατηλάτης, Κυπριανού (56′ Γκόρουπετς), Περατικός, Ντολεζάλ, Χριστοφή, Ιωάννου (56′ Ουαλί), Χαραλάμπους (66′ Κουντόμπιακ), Ταράσοφς, Κ. Ηλία, Κοστόφσκι (71′ Ζάκπα), Μάιντεβατς (66′ Μ.Ηλία).

Ολυμπιακός (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Ανδρέου, Σωτηρίου, Μανρίκε, Σάλι (90+2′ Χάνι), Σαρφό (85′ Χαραλάμπους), Νάνι, Πεχλιβάνης (90+2′ Κωνσταντινίδης), Σαντάνα, Μάντζης (88′ Κοστόφ).

Σκόρερ: Ουαλί 84′ / Σάλι 34′

Κίτρινες: Περατικός, Κυπριανού, Ταράσοφς / Σωτηρίου

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικού Άχνας.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Όμηρος.

4ος: Αντωνίου Μενέλαος.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

22′ Πέναλτι για τον Εθνικό, σε μαρκάρισμα του Σωτηρίου πάνω στον Ταράσοφς και κίτρινη κάρτα στον Κύπριο αμυντικό. Αλλάζει την απόφαση του ο Θεουλή, είχε προηγηθεί οφσάιντ. Παραμένει η κάρτα στον Σωτηρίου.

32′ Κίτρινη κάρτα στον Περατικό για φάουλ στον Μάντζη.

34′ ΓΚΟΛ Με τον Σάλι ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ. Ωραίο γύρισμα του Ψάλτη στο πίσω δοκάρι, εκεί που βρέθηκε ο Σάλι και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

54′ Κίτρινη κάρτα στον Κυπριανού για φάουλ στον Μανρίκε.

56′ Διπλή αλλαγή για τον Εθνικό, εκτός οι Κυπριανού και Ιωάννου, στις θέσεις τους οι Γκόρουπετς και Ουαλί.

59′ Πέναλτι για τον Ολυμπιακό, το κερδίζει ο Μάντζης σε μαρκάρισμα του Ταράσοφς. Και κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Εθνικού.

61′ Άστοχος ο Σαντάνα. Πολύ κακή εκτέλεση από τον Ισπανό, φεύγει πολύ πάνω από τα δοκάρια του Στρατηλάτη η μπάλα.

66′ Νέα διπλή αλλαγή για τον Εθνικό, Μ.Ηλία και Κουντόμπιακ, στις θέσεις των Μάιντεβατς και Χαραλάμπους.

68′ Σκοράρει ο Εθνικός με τον Ταράσοφς, ωστόσο το γκολ ακυρώνεται για οφσάιντ στον Λετονό.

71′ Αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους, Ζάκπα στη θέση του τραυματία Κοστόφσκι.

83′ Καλή στιγμή με τον Πεχλιβάνη για τον Ολυμπιακό, σε κόρνερ ο Στρατηλάτης.

84′ ΓΚΟΛ Ισοφαρίζει ο Εθνικός με τον Ουαλί. Τραγικό λάθος από τους μαυροπράσινους, που βρέθηκαν σε θέση επίθεσης για το κόρνερ. Κέρδισαν τη μπάλα οι γηπεδούχοι και έφυγαν στην κόντρα, ο Ντόλεζαλ την κουβάλησε και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Γάλλο που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα.

85′ Χαραλάμπους στη θέση του Σαρφό.

88′ Κοστόφ αντί Μάντζη.

90+2′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, Χάνι στη θέση του Σάλι και Κωνσταντινίδης στη θέση του Πεχλιβάνη.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ