aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟλυμπιακός - Απόλλων 1-1: Ο Γκεριέ από την «άσπρη βούλα» του πήρε την μπουκιά από...

Ολυμπιακός – Απόλλων 1-1: Ο Γκεριέ από την «άσπρη βούλα» του πήρε την μπουκιά από το στόμα! (vid)

Έσπασαν καρδιές στο ΓΣΠ! Ο Απόλλων προηγήθηκε στο 82ο λεπτό με κεφαλιά του Πίττα, όμως ο Ολυμπιακός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκεριέ στο 90’ έφερε το ματς στα ίσα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνα, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, ήταν όμως σπάταλος και δεν βρήκε το γκολ που έψαχνε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός σταδιακά ισορρόπησε, κατάφερε να μην απειληθεί ιδιαίτερα μέχρι το 82ο λεπτό, όταν ο Πίττας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Λεμεσιανοί θα έφευγαν από το γήπεδο της πρωτεύουσας με τους τρεις βαθμούς, οι μαυροπράσινοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Χ. Κυριάκου στην περιοχή. Την παράβαση υπέδειξε ο Αργυρού μετά από παρέμβαση του Φωτίου (VAR), που τον έστειλε στο on field review. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκεριέ, που στο 90+4’ εκτέλεσε εύστοχα «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του και γράφοντας το τελικό 1-1.

Απόλλων και Ολυμπιακός έβαλαν στο σακούλι από έναν βαθμό και έφτασαν στους 15 και 5 αντίστοιχα. Στην τρίτη θέση παραμένουν οι κυανόλευκοι, όπου ισοβαθμούν με τον Άρη που έχει ματς λιγότερο. Η ομάδα του Τακτακαλά παραμένει επίσης στη θέση που κατείχε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, την 13η.

Για την 9η αγωνιστική, ο Απόλλων υποδέχεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου», μια ημέρα νωρίτερα (29/10).

Το ματς

Ο Απόλλων κυριάρχησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Οι κυανόλευκοι ήταν καταιγιστικοί, έψαξαν… μανιωδώς το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, αλλά ήταν «σπάταλοι». Δημιούργησαν αρκετές και καλές ευκαιρίες για να προηγηθούν (δέκα τελικές προσπάθειες/έξι στον στόχο), με κορυφαία τη φάση διαρκείας του 36ου λεπτού, όταν ο Ντιγκινί «σημάδεψε» δοκάρι και ο Αρτυματάς νικήθηκε από τον Μολ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν μπόρεσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα, ήταν κυρίως σε θέση άμυνας και με εξαίρεση την καλή προϋπόθεση με τον Σάλι (15’) δεν φάνηκαν σε καμία περίπτωση απειλητικοί (μηδέν τελικές προσπάθειες).

Ισορρόπησε σταδιακά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τακτακαλά, που είχε και την πρώτη τελική στο 53’ με τον Χέντρικς. Οι μαυροπράσινοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» μέσω αντεπιθέσεων, χωρίς όμως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Απόλλων σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο αντιμετώπισε πρόβλημα στη δημιουργία και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η καλύτερη στιγμή του ήταν το μακρινό σουτ του Ρέθιο (65’). Όλα αυτά όμως μέχρι το 82ο λεπτό, όταν ο Ονγκεντά με όμορφο γύρισμα από δεξιά βρήκε τον Πίττα, που αφύλακτος στη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Γκολ που όμως δεν ήταν αρκετό για την ομάδα της Λεμεσού, αφού στις καθυστερήσεις του ματς ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, για χέρι του Χ. Κυριάκου στην περιοχή μετά από κεφαλιά του Ντεσιρέ. Την παράβαση υπέδειξε ο Αργυρού μετά από παρέμβαση του Φωτίου (VAR), που τον έστειλε στο on field review. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκεριέ, που στο 90+4’ εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.


H TAYTOTHΤA TOY ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Γιάννης Πετράκης): Μολ, Μπάρντι, Καρτασιάν, Έσελινγκ, Γκεριέρ, Νάνι, Δόσης (46′ Μάρκοβιτς), Ευτυχίδης (70′ Σλόγκαρ), Πεχλιβάνης (87′ Κα), Σάλι (78′ Ντεσιρέ), Χέντρικς (70 Κορομά).

Απόλλων (Νταβίδ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς, Χαμάς, Ρέθιο (71′ Ονγκεντά), Σαχάρ (57′ Ίλιεφ), Ζράντι (84′ Χ. Κυριάκου), Βα, Ντιγκινί (71′ Κολ), Νταμπό (57′ Πίττας).

Σκόρερ: Γκεριέ (πεν.) 90+4′ / Πίττας 82′

Κίτρινες: Καρτασιάν, Γκεριέ, Μάρκοβιτς, Σάλι, Κορομά, Ντεσιρέ / Καμπράλ, Ρέθιο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος: Χριστοδούλου Ιωάννης.

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Θεοδότου Κώστας.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Ζράντι βρέθηκε σε θέση βολής, καθυστέρησε και τον έκλεισε ο Καρτασιάν. Φώναξε για πέναλτι ο Απόλλων, καμία παράβαση αποφάσισαν Αργυρού (διαιτητής) και Φωτίου (VAR).

5′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, πρώτη στο ματς. Ο Νταμπό από πολύ καλή θέση στην περιοχή σούταρε με δύναμε, έσωσε ο Μολ.

5′ Επιμένει ο Απόλλων, με τον Καμπράλ να κλείνει προς τα μέσα και αν σουτάρει. Ελάχιστα έξω η μπάλα.

15′ Ο Σάλι έκανε άσχημο κοντρόλ και πέταξε την ευκαιρία του Ολυμπιακού στα σκουπίδια. Λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα, ο ποδοσφαιριστής των μαυροπράσινων έφυγε μόνος απέναντι στον Γιοβάνοβιτς, αλλά έχασε το κοντρόλ και πάσαρε άθελά του στον τερματοφύλακα των πρωταθλητών.

19′ Από πλάγια θέση ο Ζράντι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Ολυμπιακού και έφυγε κόρνερ. Πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μολ.

22′ Κίτρινη στον Καρτασιάν.

25′ Ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι για χέρι του Έσελινγκ στην περιοχή, με τον Αργυρού να δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Η φάση εξετάστηκε από το VAR που συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.

27′ Νέα πολύ καλή στιγμή για τον Απόλλωνα. Μετά από γύρισμα του Ζράντι, ο Ντιγκινί έβαλε την προβολή. Του είπε «όχι» ο Μολ.

30′ Κίτρινη στον Καμπράλ.

31′ Εκτός περιοχής σουτ του Χέντρικς, στο σώμα του Β. Γιοβάνοβιτς η μπάλα. Φώναξε για χέρι και πέναλτι ο Ολυμπιακός. Η φάση ελέχθηκε και από το VAR, που συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή: καμία παράβαση.

36′ Φάση διαρκείας για τον Απόλλωνα, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Ντιγκινί αρχικά έκανε το σουτ που κόντραρε, με δεύτερη προσπάθεια ο Γάλλος με το κεφάλι «σημάδεψε» δοκάρι. Στην επαναφορά ο Αρτυματάς προσπάθησε, τον νίκησε ο Μολ.

38′ Από το ύψος της περιοχής ο Σαχάρ έκανε το σουτ, κόντραρε και πήγε κόρνερ η μπάλα.

– Ασφυκτική η πίεση του Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν με… μανία το γκολ που θα τους βάλει μπροστά στο σκορ.

– Δύο λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Oznorto

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Μάρκοβιτς στη θέση του Δόση.

49′ Κίτρινη στον Γκεριέ, για φάουλ στον Βα.

51′ Νέα κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Ολυμπιακού, στον Μάρκοβιτς αυτή τη φορά, για φάουλ ξανά στον Βα.

53′ Σουτ του Χέντρικς από καλή θέση στην περιοχή. Κόντραρε και πήρε πορεία πάνω από τα δοκάρια του Γιοβάνοβιτς. Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς για τον Ολυμπιακό.

57′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ίλιεφ και Πίττας αντί Σαχάρ και Νταμπό.

65′ Εντυπωσιακή απόκρουση του Μολ, σε μακρινό και πολύ δυνατό σουτ του Ρέθιο. Με τα δάχτυλα έστειλε την μπάλα κόρνερ, βρήκε και λίγο στο οριζόντιο δοκάρι.

66′ Κίτρινη στον Ρέθιο, για φάουλ στον Σάλι.

68′ Μακρινό σουτ του Καμπράλ, μπλόκαρε εύκολα ο Μολ.

70′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Σλόγκαρ αντί Ευτυχίδη και Κορομά αντί Χέντρικς.

71′ Διπλή αλλαγή και για τον Απόλλωνα. Ρέθιο και Ντιγκινί εκτός, Ονγκεντά και Κολ εντός.

75′ Κίτρινη και στον Σάλι.

78′ Ντεσιρέ στη θέση του Σάλι.

82′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Απόλλων, με τον Πίττα. Όμορφο γύρισμα του Ονγκεντά από δεξιά, ο Κύπριος επιθετικός βρέθηκε αφύλακτος και από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

84′ Χ. Κυριάκου στη θέση του Ζράντι.

87′ Κα αντί Πεχλιβάνη.

88′ Κίτρινη και στον Κορομά.

90′ Φωνάζει για πέναλτι ο Ολυμπιακός, για χέρι στην περιοχή του Απόλλωνα. Ο Ντεσιρέ ζήτησε έντονα από τον διαιτητή να πάει στο VAR και πήρε κίτρινη κάρτα.

90+2′ Πήγε στο on field review ο Αργυρού, μετά από παρέμβαση του VAR (Φωτίου) και έδωσε πέναλτι για τον Ολυμπιακό.

90+4′ ΓΚΟΛ 1-1 Εύστοχος ο Γκεριέ, φέρνει το ματς στα ίσα.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ