aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥO ξένος VARίστας ήρθε, οι φωνές δεν έλειψαν – Η διαιτησία του Τσιρείου στο «μικροσκόπιο»

O ξένος VARίστας ήρθε, οι φωνές δεν έλειψαν – Η διαιτησία του Τσιρείου στο «μικροσκόπιο»

Μπόλικη σκόνη και έντονο απόηχο άφησε το πρώτο ντέρμπι της Λεμεσού στην αγωνιστική περίοδο 2021-22. Ο αγώνας ΑΕΛ – Απόλλων στο Τσίρειο το βράδυ της Κυριακής, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά που καίει από την προηγούμενη βδομάδα με αφορμή τη διαιτησία.

Μάλιστα, οι φωνές διαμαρτυρίες που ακούστηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΑΕΛ για κάθοδο ξένων διαιτητών για το χειρισμό του VAR. Πάντως, οι αποφάσεις του Κυριάκου Χριστοδούλου στις κρίσιμες φάσεις του Τσιρείου βρήκαν σύμφωνο τον Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ που ήταν στο VAR και άφησαν την ΑΕΛ με τα παράπονα.

Ο Πορτογάλος δεν έκρινε ως εξόφθαλμο λάθος την απόφαση του διαιτητή να αποβάλει τον Ανδρέα Κεραυνό στη φάση του 40’, όταν έκανε δυνατό φάουλ εκτός περιοχής στον Νταμπό και ενώ ξεκάθαρα φαίνεται πως είχε πρόθεση να σταματήσει τον αντίπαλο, βλέποντας πως έχασε τον έλεγχο της μπάλας. Επομένως, η απόφαση του Κυριάκου Χριστοδούλου να στείλει πρόωρα τον νεαρό τερματοφύλακα στα αποδυτήρια αν και αμφισβητήθηκε από τους γαλαζοκίτρινους βρήκε σύμφωνους διαιτητή και VARίστα.

Χριστοδούλου και Φερνάντες Φερέιρα Βίτορ Ζορζ ελέγχονται για την κίτρινη κάρτα στον Χαμάς για φάουλ στον Μεντόγεβιτς. Ο αριστερός μπακ στο 45+3 της αναμέτρησης έπαιξε επικίνδυνα με παρατεταμένες τις τάπες και όπως φάνηκε στις επαναληπτικές προβολές η κίτρινη κάρτα ενδεχομένως να μην ήταν αρκετή. Προφανώς, για τον Πορτογάλο VARίστα η απόφαση για κίτρινη ήταν ορθή, από την στιγμή που δεν έστειλε τον διαιτητή στο βίντεο.

Η τρίτη φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ ήταν η ανατροπή του Τσάβες από τον Μαυρία στο 81’, με τον διαιτητή να καταλογίζει αρχικά πέναλτι και μετά από υπόδειξη του VAR άλλαξε την απόφασή του και έδωσε φάουλ εκτός περιοχής. Στις επαναληπτικές προβολές της φάσης φάνηκε πως ναι μεν ο Τσάβες πατούσε με το ένα πόδι εντός περιοχής, αλλά η ανατροπή έγινε στο πόδι που πατούσε εκτός περιοχής.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ