aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΟ Καρλίτος των… ψωροχιλιάδων κοστίζει πλέον €3.000.000

Ο Καρλίτος των… ψωροχιλιάδων κοστίζει πλέον €3.000.000

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τα κατάφερε ο πρώην παίκτης του Άρη Λεμεσού, Καρλίτος Λόπεθ Ουέσκα, για του οποίου τα σπουδαία κατορθώματα, όσο και για το ποιόν του, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε πιο κάτω μέσω του ρεπορτάζ μας, αλλά και των ενδιάμεσων συνδέσμων που παραπέμπουν σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας.

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίος στην Ιστορία της Βίσλα Κρακοβίας ένας πρώην «Λεμεσιανός»!

Τι έκανε ακριβώς ο 28χρονος άσος; Ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Πολωνία με 24 γκολ (και 7 ασίστ) σε 36 αγώνες στο πρωτάθλημα και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στην Εκστρακλάσα, πετυχαίνοντας ένα περισσότερο τέρμα από τον συμπατριώτη του Ιγκόρ Ανγούλο (νυν παίκτης της Γκόρνικ Ζάμπρζε και πρώην του Παραλιμνίου). Ο Βάσκος πρώην άσος των βυσσινί δεν κατάφερε να κερδίσει αυτός το βραβείο «Πιτσίτσι», αλλά βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, γεγονός που θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Κοντράρει και ξεπερνά πρώην «αιώνιους», τον «θέλει η μισή Ευρώπη»

Όσοι δεν γνωρίζετε, το εν λόγω βραβείο δίνεται καθεχρονικά (από το 1953 κι εντεύθεν) στην Πριμέρα Ντιβιζιόν από την γνωστή ισπανική εφημερίδα «Marca» προς τιμήν του Ραφαέλ Μορένο Αρανθάντι, όπως είναι το όνομά του, ο οποίος ήταν μία σπουδαία μορφή της Αθλέτικ Μπιλμπάο και στα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο, κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του στο άθλημα και να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των πάντων.

Διαβάστε επίσης: Γνωστός μας αυτός που «έφαγε» τον Στίλιτς!

Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα μας! Ο επιθετικός από το Αλικάντε δεν έχει πετύχει ποτέ στην καριέρα του τόσα επιτεύγματα, αφού με τα 24 του γκολ, έγινε (και) ο κορυφαίος ξένος/κοινοτικός σκόρερ στα 112 χρόνια Ιστορίας της Βίσλα Κρακοβίας, σε αγώνες πρωταθλήματος.

Σε 29 ματς στο πρωτάθλημα, κατάφερε να ξεπεράσει σε μία μόνο σεζόν τον αριστερό εξτρέμ από την Αϊτή Βιλντέ-Ντονάλντ Γκεριέ, ο οποίος χρειάστηκε τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους (77 συμμετοχές) για να πετύχει 20 τέρματα (2013-16) και μέχρι πρότινος, κατείχε αυτός τον τίτλο του κορυφαίου ξένου σκόρερ στην ιστορία του «Λευκού Αστέρα» σε αγώνες πρωταθλήματος. Δηλαδή, με 48 λιγότερα παιχνίδια, και 8 χρόνια μετά, ο πρώην άσος του Άρη Λεμεσού, έγινε ο παίκτης που ξεπέρασε τον Γκεριέ!

Ο Καρλίτος είχε άλλη μία πρόκληση ενώπιων του: Nα ξεπεράσει τον Βούλγαρο στράικερ Τσβέταν Γκενκόφ, ο οποίος πέτυχε 28 γκολ (2011-13) και είναι ο κορυφαίος ξένος σκόρερ της Βίσλα, αλλά στον τομέα σκοραρίσματος σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.

Διαβάστε επίσης: Γνωστός μας αυτός που «έφαγε» τον Στίλιτς!

Παρά την απογοήτευση από το γεγονός πως η Βίσλα Κρακοβίας έχασε την ευκαιρία στις τελευταίες δύο αγωνίστηκες να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον ποδοσφαιριστή της, τον οποίο υπάρχει περίπτωση να… μοσχοπουλήσει, καθώς τα επιτεύγματά του κινητοποίησαν μεγάλους συλλόγους της Πολωνίας, αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης. Και για την πάρτη του, ενδιαφέρθηκε πρόσφατα η ΑΕΚ Αθηνών για να αντικαταστήσει τον Σέρχιο Αραούχο, αλλά μόλις έμαθε την… τιμή του (κοστολογείται γύρω στα 3.000.000 ευρώ, ενώ λίγα χρόνια πριν στοίχιζε μερικές ψωροχιλιάδες), είπε «ευχαριστώ δεν θα πάρω», ενώ στο παιχνίδι απόκτησής του έχει μπει δυνατά η Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Διαβάστε επίσης: «Πετάει» ένας πρώην… «Ταξίαρχος» (vid)

Η πολωνική ομάδα τον «αλίευσε» στη Γ’ Κατηγορία Ισπανίας, όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ Β’. Αποκτήθηκε από τη Βίσλα, μέσω σοβαρού σκάουτινγκ. Σοβαρό σκάουτινγκ που δυστυχώς δεν διέθεταν οι πλείστες μεγάλες κυπριακές ομάδες όταν αγωνιζόταν στον Άρη στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2014-15, ψάχνοντας λύσεις σχεδόν αποκλειστικά από ατζέντηδες. Και από «μεγάλο λαβράκι» που μπορούσε να θεωρηθεί ο Ισπανός στράικερ, αποχώρησε από το νησί μας σαν… αθερίνα που έψαχνε ένα καλύτερο μέλλον. Το ίδιο βέβαια, ισχύει και για τον πρώην… Κοκκινοχωριάτη Ανγούλο!

Διαβάστε επίσης: Σούπερ μετεγγραφή για έναν πρώην «πράσινο»! (pic)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ