aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΟ Γκιουρίς πήρε την Ανόρθωση απ’ το χέρι (pics)

Ο Γκιουρίς πήρε την Ανόρθωση απ’ το χέρι (pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ο Μίχαλ Γκιουρίς άρχισε τη δουλειά, Ντάνιελ Πράνιτς την τέλειωσε. Η Ανόρθωση επικράτησε 3-0 επί του Ολυμπιακού με τον Σλοβάκο επιθετικό να σκοράρει τα πρώτα δύο τέρματα της «Κυρίας» και τον Κροάτη να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα. Η ομάδα του Λέβι είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό απέναντι στην φιλόδοξη ομάδα του Μιχαήλ που προσπάθησε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, να πάρει βαθμολογικό όφελος.

Πολύ άσχημο το πρώτο μισάωρο, καθώς δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση από τις δύο ομάδες μέχρι το 36ο λεπτό, όταν ο Ράγιος με μακρινό σουτ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού και ο Χίντι απέκρουσε σωτήρια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκιουρίς συστήθηκε στο κυπριακό κοινό και στους φίλους της Ανόρθωσης, αφού ανενόχλητος με κεφαλιά σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της «Κυρίας». Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ προσπάθησε με απαντήσει στο 39ο λεπτό με σουτ του Τριμπό, το οποίο όμως πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αρούς. Ο Γκιουρίς αφού άρχισε την… δουλειά στο σκοράρισμα, φρόντισε να δώσει και συνέχεια, καθώς στο 41ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό σουτ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, ο Γκιουρίς έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο του γκολ, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Χίντι. Ωστόσο, οι μαυροπράσινοι παρουσίασαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, αφού είχαν περισσότερη κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να μειώσουν ώστε να κυνηγήσουν το βαθμολογικό όφελος. Όμως, ο Πράνιτς με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής στο 73’ έκανε το 3-0 και έβαλε τέλος του στις ελπίδες των γηπεδούχων. Την ερχόμενη αγωνιστική η Ανόρθωση θα υποδεχθεί τον Ερμή (18/2, 15:00), και ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με τον Άρη στο Τσίρειο στάδιο (21/2, 18:00).

Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Αντωνίου, Ζιάμπαρης, Σωτηρίου, Σεραφείμ (46′ Πολίτσι), Τριμπό (46′ Καπαρτής), Βαλικάεφ, Μιγκελίτο, Πεχλιβάνης, Κάστρο (82′ Παντελή), Τόρες.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Αρούς, Στρούνα, Ντουγκλάο, Σίντενφλεντ, Πράνιτς (84′ Οικονομίδης), Βίκτορ, Ιγκιεμπόρ, Ράγιος, Καρλίτος (72′ Κοφί), Παλάνγκα (64′ Αμπντουλάγιεφ), Γκιουρίς.

Σκόρερ: 37′, 41′ Γκιουρίς, 73′ Πράνιτς

Κίτρινες: Αντωνίου, Κάστρο

Αποβολές:

Στάδιο: Μακάρειο

Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης

Α’ Βοηθός: Καλησπέρα Νίκος

Β’ Βοηθός: Κυριάκου Κυριάκος

4ος: Ψευδιώτης Κώστας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ξάνθου Ανδρέας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ