aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜέσα στο γήπεδο έκανε πανικό ο «φτερωτός θεός»! (vid)

Μέσα στο γήπεδο έκανε πανικό ο «φτερωτός θεός»! (vid)

Σπουδαία νίκη και συνάμα βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ερμής, ο οποίος στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, κέρδισε με 4-3 την Αλκή Ορόκλινη στο «Αμμόχωστος» και σκαρφάλωσε στην 8η θέση (24), αφήνοντας στην 9η την αντίπαλό του (23). Το ματς ήταν πλούσιο από πλευράς θεάματος και όπως φανερώνει το σκορ, αυτό ισχύει και από πλευράς τερμάτων. Ο Φαμπρίσιο πέτυχε χατ τρικ αλλά δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει βαθμολογικό όφελος στην ομάδα του, ενώ ο Ερμής όντας πιο εύστοχος και ουσιαστικός, σκόραρε σχεδόν σε όλες τις ευκαιρίες του και πήρε αυτός το πολύτιμο τρίποντο.

Οι κυανέρυθροι, ωστόσο, ήταν αυτοί που ευτύχισαν να προηγηθούν στο σκορ και μάλιστα σε καθοριστικό σημείο (37’). Ο Τιγκρουντζά με μπαλιά βρήκε τον Ντιακιτέ, αυτός κατέβασε με το κεφάλι στον Φαμπρίσιο και ο Βραζιλιάνος στράικερ εκτός περιοχής, με πανέμορφο βολέ στην κίνηση προτού η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος, νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει, Αραμπατζή.

Η επανάληψη, επεφύλασσε… ανατροπή, καθώς ο Μαρτίνιουκ στο 53’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Πάρντο και ισοφάρισε σε 1-1 για λογαριασμό του Ερμή, ενώ στο 66’ ο Ουκρανός μέσος κέρδισε πέναλτι. Ο Εμεγκάρα που ανέλαβε την εκτέλεσή του, νικήθηκε αρχικά από τον Πάρντο, αλλά στην επαναφορά ο Ελβετός στράικερ με πλασέ ευστόχησε και διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ των «φτεροπόδαρων». Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στο 75’ ο Ερμής φρόντισε να δώσει έκταση στο προβάδισμα, καθώς ο Μοντέιρο με πολύ έξυπνο τρόπο μέσα από την περιοχή και από κοντινή απόσταση, έκανε το 3-1 για την ομάδα του.

Το μόνο που κατάφεραν οι «κυανέρυθροι» στη συνέχεια, ήταν να μειώσουν στο 88’ με σουτ του Φαμπρίσιο εντός περιοχής (2-3), ενώ δευτερόλεπτα προηγουμένως, ο Χρίστος Νικολαΐδης «έκλεισε τα μάτια» σε ανατροπή του Βραζιλιάνου φορ της Αλκής από τον Ιμερέκοφ. Παρόλο που η Αλκή πίεζε για να ισοφαρίσει, ο Ερμής πέτυχε κι άλλο γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Αρτάβε με σουτ εντός της επανορθωτικής στο 90’ + 1, έκανε το 4-2, το οποίο, ωστόσο, δεν ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στο «Αμμόχωστος». Βλέπετε, είχε και κερασάκι, καθώς ο Φαμπρίσιο φρόντισε να κάνει χατ τρικ και με σουτ εντός περιοχής στο 90’ + 5 διαμόρφωσε το 3-4, που ήταν και το αποτέλεσμα.

Αλκή Ορόκλινη (Αντώνης Πελάου): Πάρντο, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού (67′ Μπιλάλ), Eνγκομό, Γκλομπάρντ, Μάατσι, Ντιακιτέ, Αντρέου (82′ Πιεράτσι), Τιγκρουτζά (46′ Σεμέδο), Ρούκα, Φαπρίσιο.

Ερμής (Κώστας Καϊάφας): Αραμπατζής, Ζ. Ράντου (63′ Μπάουμαν), Ιμερέκοφ, Ταραλίδης, Ψάλτης, Μοντέιρο (83′ A. Kωνσταντίνου), Μαρτίνιουκ (87′ Ζ. Θεοδώρου), Αρτάβε, Κυπριανού, Νταμτσέφσκι, Εμεγκάρα.

Σκόρερ: 37′, 88′, 90′ + 5 Φαμπρίσιο / 53′ Mαρτίνιουκ, 66′ Εμεγκάρα, 75′ Μοντέιρο, 90′ + 1 Aρτάβε.

Κίτρινες: Ενγκομό (8η) / Ιμερέκοφ (6η).

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Αμμόχωστος/Επιστροφή»

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ