aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑπόλλων – ΑΕΖ 1-0: Οι… παγκίτες έκαναν τη δουλειά (vid)

Απόλλων – ΑΕΖ 1-0: Οι… παγκίτες έκαναν τη δουλειά (vid)

Με γκολ του Μπακένγκα στο 70’ μετά από ασίστ του Κοστάκε ο Απόλλων επικράτησε με 1-0 της ΑΕΖ στο Στάδιο «Άλφαμεγα», σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Οι δύο ποδοσφαιριστές εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στο 66’ και τέσσερα λεπτά αργότερα έκαναν τη δουλειά για την ομάδα του Πάμπλο Ματσίν. Ο Ρουμάνος με ωραία κάθετη πάσα, έβγαλε τον συμπαίκτη του σε θέση βολής, κι αυτός με πολύ δυνατό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέκερ.

Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση για τους κυανόλευκους της Λεμεσού, οι οποίοι είχαν αρκετές (16 στο σύνολο) και μάλιστα ξεκάθαρες ευκαιρίες (οκτώ στον στόχο) για να πετύχουν περισσότερα τέρματα, όμως ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Καλές στιγμές για να δραπετεύσει με βαθμολογικό κέρδος από το νεότευκτο στάδιο της Λεμεσού είχε η ΑΕΖ, όμως δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Βλάντισα Πέτροβιτς σκόραρε με τον Ιωσηφίδης στο 87′ (με κοντινό πλασέ μετά από φάουλ του Σάμπο και ασταθής απόκρουση του Λέουβενμπεργκ), αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στην κορυφή του β’ ομίλου ο Απόλλων με 46 βαθμούς. Καταγράφεται στα θετικά η επιστροφή του Μάρκες στην αγωνιστική δράση, αν και ο Πορτογάλος φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και έχασε τρομερό ευκαιρία προ κενής εστίας στο 85′. Αποχώρησε τραυματίας ο Άδωνη κι έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στην τελευταία θέση με 17 βαθμούς η ΑΕΖ, συμβιβάζεται πλέον με τον υποβιβασμό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Φιλιώτης (66′ Χ. Κυριάκου), Νταρίκουα, Εκπολό, Άδωνη (76′ Πεϊμπέρνς), Γιούρσεβιτς, Κολ, Aρτεάν (46′ Μάρκες) Πέρετζ, Βαλμπουενά (66′ Κοστάκε), Κρμέντσικ (66′ Μπακένγκα).

ΑΕΖ (Βλάντισα Πέτροβιτς): Μπέκερ, Παστελλής, Γιαντάλ (77′ Ιωσηφίδης), Αντωνίου (77′ Χριστοφή), Χρίστου, Σάμπο, Σαρφό (70′ Χαραλάμπους), Σλόγκαρ, Σάντος (63′ Βάλντι), Σιφναίος (63′ Kλε), Ντιγκινί.

Σκόρερ: Μπακένγκα 70′ / –

Κίτρινες: Φιλιώτης, Γιούρσεβιτς, Εκπολό / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αλφαμέγα»

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Α’ Βοηθός: Κοντεμενιώτης Γιώργος

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος

4ος: Αντωνίου Μάριος

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Σάββα Γιώργος

Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα

5′ Πρώτη πολύ καλή φάση στο παιχνίδι, σουτ στην κίνηση από τον Αρτεάν, ο Μπέκερ απέκρουσε με δυσκολία.

6’ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα, με τον Κρμέντσικ να κάνει το σουτ από πλάγια θέση αλλά να μην βρίσκει στόχο.

13΄Η πιο καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ξανά με τον Κρμέντσικ, ο οποίος έφυγε απέναντι από τον Μπέκερ αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ άστοχο.

35’ Πρώτη τελική για την ΑΕΖ, γύρισμα του Ντιγκινί, ο Σιφνέος έκανε την προβολή όμως δεν βρήκε στόχο.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

52′ Διπλή σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΖ με τον Γιαντάλ να κάνει τη σέντρα τον Λέουβενμπεργκ με γροθιές να δίνει ύψος στη μπάλα και τον Σιφναίο με ανάποδο τακουνάκι να τη στέλνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

60′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα, ο Μάρκες μετά από κόντρα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Σάμπο έκανε καλή άμυνα, έβαλε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

70′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα με τον Μπακένγκα! Με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση ο επιθετικός του Απόλλωνα έβαλε σε θέση οδηγού τους κυανόλευκους, μετά από κάθετη πάσα του Κοστάκε. Οι δύο αλλαγές του Ματσίν συνεργάστηκαν.

85′ Ο Μάρκες αστόχησε σε άδειο τέρμα από κοντινή απόσταση μετά από παράλληλη πάσα του Χάμπου Κυριάκου. Έβαλε αδύναμα το πόδι με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει ύψος και να φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

87′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΖ με τον Ιωσηφίδη, ο οποίος σκόραρε με πλασέ από κοντά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάμπο και ασταθής απόκρουση του Λέουβενμπεργκ. Ακυρώνεται το γκολ ως οφσάιντ.

88′ Γίνεται έλεγχος από το VAR. Eπιβεβαιώνεται η απόφαση για οφσάιντ. Άκυρο το τέρμα της ΑΕΖ.

90’+2 Ο Μπέκερ άναψε “κόκκινο” στον Μπακένγκα, ο οποίος σούταρε από εξαιρετική θέση μετά από πάσα του Κοστάκε και πάλι.

90’+4 Απειλεί η ΑΕΖ με τον Ιωσηφίδη να σουτάρει με δύναμη, ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε με γροθιές.

90’+5 Προσωπική ενέργεια του Πέρετζ, σουτ εκτός περιοχής η μπάλα έξω.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ