aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΚύπελλα Ευρώπης 2022-23: Τρεις κυπριακές ομάδες από καλό σημείο εκκίνησης

Κύπελλα Ευρώπης 2022-23: Τρεις κυπριακές ομάδες από καλό σημείο εκκίνησης

Η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να καμαρώνει δύο εκπροσώπους της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Το «πάρτι» μάλιστα μπορεί να συνεχιστεί και του χρόνου, καθώς τρεις ομάδες μας θα έχουν πολύ καλό σημείο εκκίνησης τη σεζόν 2022-23.

Στην κατάταξη της UEFA θα τοποθετηθούμε στη 15η θέση και το όφελος είναι να έχουμε μία ομάδα παραπάνω στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή οι τέσσερις θα γίνουν πέντε. Κάτι που συνεπάγεται δύο εκπροσώπους μας στο Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά μετά την περίοδο 2014-15.

Αυτό που δημιουργεί αισιοδοξία είναι ότι θα έχουμε δεδομένη την παρουσία τουλάχιστον τριών ομάδων μας στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ: ο πρωταθλητής, ο δεύτερος και ο κυπελλούχος.

Πάμε να δούμε λοιπόν πού οδηγεί το κάθε ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια:

Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ (δρόμος πρωταθλητών). Με αποκλεισμό παίζει στον 3ο του Γιουρόπα Λιγκ και αν τεθεί ξανά νοκ άουτ, θα βρεθεί στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Θα χρειαστεί δηλαδή μόνο μία πρόκριση για να εξασφαλίσει θέση σε όμιλο.
Δεύτερη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ (δρόμος μη πρωταθλητών). Ισχύει ό,τι και για τον πρωταθλητή.
Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ. Με αποκλεισμό θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Θα χρειαστεί επίσης μία πρόκριση για να εξασφαλίσει θέση σε όμιλο.
Τρίτη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Κόνφερενς Λιγκ. Είναι μονόδρομος. Για να προκριθεί σε όμιλο θα πρέπει να πετύχει τρεις προκρίσεις.
Τέταρτη θέση: 2ος προκριματικός γύρος Κόνφερενς Λιγκ. Ισχύει ό,τι και για την τρίτη θέση.

Η σημαντική υποσημείωση
Για το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα προς το καλύτερο. Αναλόγως των ομάδων που θα κατακτήσουν τα τρόπαια, ίσως διαφοροποιηθεί ο σχεδιασμός της UEFA με αποτέλεσμα ο πρωταθλητής μας να αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο. Κάτι που σημαίνει πως ακόμα και με δύο αποκλεισμούς θα έχει εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ