aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚίσσας: «Η αλήθεια για το διαζύγιο με τον ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων κι η Νέα Σαλαμίνα»

Κίσσας: «Η αλήθεια για το διαζύγιο με τον ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων κι η Νέα Σαλαμίνα»

Πολλά και ενδιαφέροντα ανέφερε ο Τάσος Κίσσας, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος το απόγευμα της Δευτέρας (6/4) στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» με τον Πανίκο Θεοδοσίου. Ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας, εκτός από την άποψή του σε ό,τι αφορά στις συζητήσεις που γίνονται τελευταία για περικοπές από όλες τις ομάδες στους μισθούς των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων (διαβάστε ΕΔΩ), μίλησε και για την έως τώρα καριέρα του. Από τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα στον ΑΠΟΕΛ, στο «διαζύγιο» με τους «γαλαζοκίτρινους» και την απόφασή του να πάει στον Απόλλωνα, αλλά και τη νυν ομάδα του.

«To 2004 προωθήθηκα στην ανδρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ, με προπονητή τότε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν και μικρός προωθήθηκα αρκετά γρήγορα, ήμουν 16 χρονών. Ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο και σιγά-σιγά, όταν περνούσαν τα χρόνια έμπαινα πιο βαθιά. Θεωρώ ότι η πορεία μου στον ΑΠΟΕΛ ήταν κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω, κάτι πολύ έντονο, ειδικά υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το 2016, ενώ είχα ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο στον ΑΠΟΕΛ, αποφάσισα ότι ήταν καιρός να πάρω τα πράγματά μου και να πάρω ένα άλλο μονοπάτι», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Κίσσας στον Active για «ψαλίδι» σε μισθούς: «Μόνο έτσι θα βρούμε την άκρη…»

Και συνέχισε: «Ήταν εύκολη απόφαση να αφήσω των Αρχάγγελο μετά από τόσα χρόνια, εννοώντας ότι είχα κατασταλάξει τους τελευταίους μήνες ότι έπρεπε να κάνω μια αλλαγή. Είχα αποφασίσει ότι έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι, και ήταν πιο εύκολο αφού το αποφάσισα εγώ και δεν ήρθε να μου πει η ομάδα “ξέρεις, φεύγεις…”. Η αλήθεια, είναι κάπου στη μέση, ήθελα να φύγω και η ομάδα ήθελε να αποχωρήσω, έτσι δε δυσκολευτήκαμε να τα βρούμε. Έφυγα από τον ΑΠΟΕΛ φιλικά και δε νομίζω να έχει κάποιος παράπονο από τον Τάσο. Ούτε εγώ έχω… Διατηρώ ακόμη πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι στην καριέρα μου. Το 2016 παρουσιάστηκε η ευκαιρία του Απόλλωνα, ήταν μια πρόκληση για εμένα και την αποδέχθηκα μετά χαράς και πέρασα τρία ωραία χρόνια στον Απόλλωνα, με εξίσου σημαντικές και ωραίες αναμνήσεις».

Ερωτηθείς για την απόφασή του να πάει στη Νέα Σαλαμίνα: «Όταν υπέγραφα με την ομάδα ήταν πάλι κάτι πρωτόγνωρο. Μετά από 12-13 χρόνια παρουσίας σε ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους, το γεγονός ότι πήγαινα σε μια πιο μικρή ομάδα αλλά με αρκετό κόσμο και τη δική της ιστορία, άφηνε στο μυαλό μου κάποια ερωτηματικά. Με αυτά που έχω δει έως τώρα, η Νέα Σαλαμίνα είναι ένα υγιέστατο σωματείο, η προσπάθεια που κάνουν καθημερινά οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα είναι αξιοπρόσεκτη. Έχουν φέρει την ομάδα σε ένα οικονομικό πλαίσιο που της δίνει τη δυνατότητα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γίνεται μια καλή δουλειά και στο προπονητικό κέντρο, προσπαθούν να φτιάξουν κάτι πολύ όμορφο για τα δεδομένα της Νέας Σαλαμίνας και θεωρώ ότι η ομάδα εκπέμπει υγεία, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια. Η φετινή σεζόν μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση γιατί παλεύαμε για την εξάδα μέχρι το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου και δεν τα καταφέραμε, ενώ χάσαμε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου που ήταν και ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί, το αντιλαμβανόμαστε αλλά χαρήκαμε που είδαμε στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ένα γεμάτο “Αμμόχωστος” και θα προσπαθήσουμε με τη δική μας παρουσία να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, δίπλα μας και ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες στο μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ