Κίσσας στον Active για «ψαλίδι» σε μισθούς: «Μόνο έτσι θα βρούμε την άκρη…»

Φιλοξενούμενος στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» με τον Πανίκο Θεοδοσίου, ήταν το απόγευμα της Δευτέρας (6/4) ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας Τάσος Κίσσας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά όλος ο κόσμος με την πανδημία του κορωνοϊού και έστειλε το δικό του μήνυμα στους Κύπριους να μείνουν σπίτι. Παράλληλα, μίλησε και για τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν στο ποδόσφαιρο, συνέπεια της αναστολής των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού.

Αρχικά, ανέφερε: «Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έτσι και εγώ έχω προσαρμοστεί με τα καινούργια δύσκολα δεδομένα. Σίγουρα, αναλώνω όλη την ημέρα στο σπίτι, η μόνη ώρα που βγαίνω από το σπίτι είναι για κάνω την ημερήσιά μου άσκηση. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Είναι δύσκολο για όλο τον κόσμο και κυρίως για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πολεμάνε για εμάς. Οφείλουμε σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ και για να έχει μεγαλύτερη αξία αυτό το ευχαριστώ πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την πολιτεία, μέχρι να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στην καθημερινότητά μας. Θα ήταν ψέμα να πιστεύουμε ότι θα επανέλθουν όλα όπως ήταν πριν, θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας. Θεωρώ ότι εφόσον είμαστε λαός που αγαπά τη χώρα του, θα προσαρμοστούμε σύντομα για να επαναφέρουμε τη χώρα μας στο σημείο που βρισκόταν πριν μας βρει αυτό το κακό».

Ερωτηθείς εάν είναι εύκολο για έναν τερματοφύλακα σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Σαφέστατα δεν είναι το ίδιο με έναν άλλο παίκτη. Η θέση του τερματοφύλακα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, είναι από μόνη της μια θέση ατομικού και γι’ αυτό το λόγο είναι πιο δύσκολη η καθημερινή άσκηση και η προσαρμογή σε αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα πρέπει να τηρείται το κομμάτι τις αερόβιας άσκησης καθώς και μια σειρά από ασκήσεις δύναμης που θα κρατήσουν τον τερματοφύλακα σε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας, όμως τίποτα δε συγκρίνεται με αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στο γήπεδο, αφού ο τερματοφύλακας χρειάζεται εξειδικευμένη και περισσότερο επαφή με τη μπάλα. Σαφώς ο καθένας που αγαπά τη δουλειά του, βρίσκει τρόπους για να κρατηθεί σε καλό βαθμό ετοιμότητας μέχρι την επιστροφή στο χορτάρι».

Σε ό,τι αφορά στις συζήτησεις που γίνονται τελευταία για περικοπές από όλες τις ομάδες στους μισθούς των ποδοσφαιριστών λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων ώστε να πάρουν οικονομική ανάσα τα σωματεία, ο Κίσσας ανέφερε: «Η οικονομία όλων των χωρών έχει πληγεί. Σαφέστατα έχει πληγεί και το ίδιο το ποδόσφαιρο, μαζί και το κυπριακό. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός, ούτε οικονομολόγος, ούτε τα οικονομικά της κάθε ομάδας γνωρίζω. Η δική μου η άποψη είναι ότι όταν υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος, όταν καθίσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο ίδιο τραπέζι και βάλουν κάτω όμορφα και ωραία τις απόψεις τους και με στοιχεία που θα τεκμηριωθούν, θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε την άκρη. Όταν, όμως, δεν παραμερίσουμε το εγώ μας και ο καθένας βλέπει τα του οίκου του, τότε δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα υπάρξουν αρκετές αντιδράσεις. Θέλω να στείλω το μήνυμα σε όλους όσοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με την οικονομική πτυχή του ποδοσφαίρου μας, να αφήσουν τα εγώ στην άκρη και να δούμε ποιο είναι το καλό του ποδοσφαίρου για να μπορέσουμε σύντομα να προσαρμοστούμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ